«Πλέον εμείς μόνο έχουμε αεροδρόμιο Μακεδονία και όχι οι γείτονές μας, μόνο εμείς έχουμε πανεπιστήμιο Μακεδονία όχι οι γείτονές μας» προσθεσε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι. «το σημαντικότερο είναι ότι τούτες τις μέρες τα ελληνικά F-16 επιτηρούν τον εναέριο χώρο των γειτόνων μας και όχι τα τουρκικά, γιατί η χώρα αυτή έγινε στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας και ότι εργαλείο τρίτων δυνάμεων στη περιοχή μας».

Κάλεσε όλους να αναλογιστούν νηφάλια ποιος έχει να κερδίσει και ποιος να χάσει από μια τέτοια εξέλιξη, για να “απαντήσει” ότι «θα χάσουν σίγουρα οι πατριδοκάπηλοι και οι έμποροι του έθνους, θα κερδίσει όμως η Ελλάδα, τα Βαλκάνια, η ειρήνη, η Θεσσαλονίκη».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος στη ΝΔ, την κατηγόρησε ότι το σχέδιο της είναι «πόλεμος στους πολλούς και κέρδη στους λίγους και εκλεχτούς, το σχέδιο της είναι: “το ΔΝΤ ξανάρχεται και μάλιστα μιλάει ελληνικά με βαυαρική προφορά, όπως μιλά ο Βαυαρός κ. Βέμπερ, τον οποίο στηρίζει η ΝΔ για την προεδρία της Κομισιόν».

Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε ποιο είναι το σχέδιο των πολιτικών του αντιπάλων, σχολιάζοντας ότι “προσπάθησαν να το κρύψουν πίσω από στολές μακεδονομάχων και φουστανέλες, πίσω από εμφυλιοπολεμικές κραυγές και γενικόλογες υποσχέσεις”. Σχολίασε ότι όμως τις τελευταίες μέρες τους ξεφεύγουν κάθε τόσο οι σκληρές τους αλήθειες, “με πρώτο μαρτυριάρη τον αρχηγό τους”. “Όταν δεν μαρτυρά ότι την επόμενη Κυριακή θα χάνει 1-0, μαρτυρά το βαθιά αντιλαϊκό πρόγραμμα του”, είπε, μιλώντας για εργασιακή βαρβαρότητα, κατάργηση του οχτάωρου, εφταήμερο δουλειάς, κατάργηση της 13η σύνταξης και όλων των θετικών μέτρων. Κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών επιδομάτων.

“Για να περάσει αυτό το μαύρο σχέδιο, υπάρχει μόνο μια προϋπόθεση για να το καταφέρουν: Να μας διχάσουν. Θέλουν να μας χωρίσουν σε πατριώτες και μη, εθνικόφρονες και μη, καλούς Έλληνες και μη”, είπε, λέγοντας ότι γι' αυτόν τον λόγο “ζήσαμε όσα ζήσαμε, κυρίως εδώ στη Μακεδονία, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών”.

Χρησιμοοίησε επίσης το ερώτημα που είχει διατυπωθεί το 1963, με αφορμή τη δολοφονία Λαμπράκη, «Ποιος κυβερνάει αυτόν το τόπο», , λέγοντας: «Ποιος θα κυβερνά αυτό το τόπο, αν ο λαός μας τους αφήσει να επιστρέψουν; Οι ολιγάρχες, οι ιδιοκτήτες των μίντια, οι κάτοχοι της οικονομικής δύναμης θα εξουσιάζουν από το παρασκήνιο».

«Η δολοφονία του Λαμπράκη δε στιγμάτισε τη Θεσσαλονίκη. Στιγμάτισε αυτούς που την ανέχθηκαν και που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτή τη πόλη ως πεδίο βολής φθηνό για να ασκούνται οι κάθε λογής ακραίοι, εθνικιστές, παρακρατικοί του χθές και Χρυσαυγίτες του σήμερα», είπε επίσης, τονίζοντας ότι σε «όλους αυτούς δίνουμε απάντηση σήμερα με τη παρουσία μας”, ότι θα δοθεί απάντηση την Κυριακή και πως “η δημοκρατική Θεσσαλονίκη είναι εδώ».