«Ο Μπακογιάννης με την Αστυνομία εμποδίζει τη συγκέντρωση προσφύγων στον Αθήνα 98.4 όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας» αναφέρει σε ανάρτηση της η παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη» στη συγκέντρωση βρέθηκαν και άστεγοι πρόσφυγες που διαμένουν στην πλατεία Βικτωρίας, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν αλληλέγγυοι ο πανεπιστημιακός Γιώργος Τσιάκαλος, η γιατρός Μαρία Ντάσιου, ο ηθοποιός Βασίλης Κουκαλάνι και άλλος κόσμος που έχει έρθει για να στηρίξει την πρόταση που έχει υποβληθεί στο δημοτικό συμβούλιο εκ μέρους της Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας για άμεση στέγαση όλων των προσφύγων.

«Με το που μπαίνουν οι πρώτοι πρόσφυγες η αστυνομία τρέχει να κλείσει τις πόρτες αφήνοντας τους μισούς μέσα και τους μισούς απ ‘έξω κρατώντας κλειστό το προαύλιο μην αφήνοντας να περάσει κανείς- ακόμη και διαπιστευμένους δημοσιογράφους και κοινοτικούς συμβούλους από διαμερίσματα της Αθήνας!» αναφέρει η εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της παράταξης, Π. Κωνσταντίνου είχε αναφέρει νωρίτερα πως θα θέσει επιτακτικά στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, το θέμα των εξώσεων προσφύγων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως πρόσφυγες από τη Μόρια καταλήγουν στην Πλατεία Βικτώριας.