X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Με διαδικασία κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις

Με διαδικασία κατεπείγοντος θα πραγματοποιηθεί αύριο η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις. Αντιδράσεις από βουλευτές της Ν.Δ.
Nick Paleologos / SOOC
|

Οι Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αποδέχθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης για να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την ρύθμιση σε 100 δόσεις των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η ρύθμιση θα πρέπει να ψηφιστεί άμεσα «επειδή θα χρειαστούν πάνω από 20 μέρες για να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα, και αν πάμε με κανονικές ημερομηνίες θα έχουμε χάσει τον Απρίλιο».

Η Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε ότι στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 200 δόσεων, θα περιλαμβάνονται και οι οφειλές προς τους Δήμους.

Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατατέθηκαν, πλέον θα εντάσσονται και οι οφειλές σε Δήμους στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στους Δήμους.

Επίσης, η κ. Βαλαβάνη ανέφερε ότι τα έσοδα από το ΤΑΙΠΕΔ θα πηγαίνουν κυρίως για χρηματοδότηση κοινωνικής πολιτικής του κράτους και της κρατικής ασφάλισης.

*vouli*

Αντιδράσεις από Ν.Δ.

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχουν και ρυθμίσεις όπως αυτές που αφορούν τη φορολόγηση των τριγωνικών συναλλαγών και πρότεινε να μην υπάρξει άμεση ρύθμιση του προβλήματος, αλλά να γίνει διάλογος. «Τι το κατεπείγον υπάρχει σε ζητήματα τριγωνικών συναλλαγών;» αναρωτήθηκε ο Μ. Βορίδης.

Από τη μεριά του ο Α. Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «κόλλησε» άρθρα στο νομοσχέδιο, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τα ψήφιζαν ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση από Φίλη και Καμμένο

Από τη μεριά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, απάντησε στους βουλευτές της Ν.Δ. λέγοντας ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης γίνεται για την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας. «Ένας λόγος που βιαζόμαστε είναι τι παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Το πλεόνασμα είναι μόνο 0,3%. Άρα οι δράστες της σημερινής πραγματικότητας να μη γίνονται εύκολα τιμητές. Όλες οι ρυθμίσεις αφορούν την επανεκκίνηση της οικονομίας και αυτό είναι μείζον και κατεπείγον».

Ο Δημήτρης Καμμένος από τους Ανεξάρτηους Έλληνες επισήμανε πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε και πώς δρούμε δημόσια γιατί η εμπιστοσύνη στην αγορά είναι το άλφα και το ωμέγα για να σώσουμε την παρτίδα και την πατρίδα».

* Και οι οφειλές προς Δήμους στο νομοσχέδιο


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις