Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε πως δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικώ αναφέρονται τα εξής: «Το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα (ΕΝΦΑ) οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) δεν πρόκειται να φορολογηθούν».

Λίγη ώρα πριν, είχε κατατεθεί ερώτηση 24 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, αναφορικά με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων.

 

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά σε έξι ημέρες που «με παρέμβαση Σαμαρά» αποσύρονται ρυθμίσεις κατόπιν αντιδράσεων (και) βουλευτών της ΝΔ, ανάμεσά τους σχέδια των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για περικοπές σε κύριες συντάξεις, αλλαγές στα όρια ηλικίας και αναστολή στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Την ίδια ώρα η μη φορολόγηση των χώρων αυτών ήταν ένα βασικό αίτημα των αγροτών στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Το σχέδιο νόμου που έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, προέβλεπε τη φορολόγηση όλων των κτισμάτων που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίων ενώ στην περίπτωση που σε εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια υπάρχει κατοικία (πλην της κύριας) τότε ο φόρος για το αγροτεμάχιο πενταπλασιάζεται.