Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, ο Χ. Θεοχάρης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν ανησυχεί για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που «εισάγονται» στη χώρα από τουρίστες, τονίζοντας πως  το «σχέδιο Restart Tourism», της κυβέρνησης για την επίσκεψη τουριστών στη χώρα, «είναι ολοκληρωμένο σαφές και σχεδιασμένο για να εξασφαλίσει ασφάλεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Τουρισμό χωρίς τεστ και εκατοντάδες κλίνες κορονοϊού στα νησιά ανακοίνωσε ο Θεοχάρης

Ισχυρίστηκε ότι «δεν πρέπει να μας ανησυχούν τα κρούσματα από το εξωτερικό, αλλά τα εγχώρια», προσθέτοντας πως «δεν έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα από τα αεροδρόμια, αλλά πρέπει να είμαστε διπλά προσεχτικοί. Δεν έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα από τα αεροδρόμια, αλλά πρέπει να είμαστε διπλά προσεχτικοί». Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου επιβεβαίωσαν τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή. Τα τέσσερα κρούσματα στο νησί της Θάσου έχουν ήδη εντοπιστεί και τέθηκαν σε περιορισμό στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ για τα δυο κρούσματα στο δήμο Παγγαίο αναφέρεται ότι πρόκειται γα επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Υπενθυμίζεται ότι  πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε προ ημερών για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας  στη χώρα από 3 έως 6 Ιουλίου για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού. Παραδέχτηκε επίσης ότι τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και το σύστημα υγείας της χώρας δέχεται μεγάλη πίεση. Η απαγόρευση εισόδου των Σέρβων στην Ελλάδα ίσχυε από τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τον Ντάτσιτς να κάνει λόγο για«δυσάρεστη και κακή απόφαση», εκτιμώντας ότι, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη χώρα του.
Ωστόσο, την Τρίτη έγινε γνωστό ότι δύο Σέρβοι πολίτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό, αφού υποβλήθηκαν σε εξέταση στον νοσοκομείο της Λαμίας.