X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Με καταστολή και αστυνομοκρατία επιβάλλουν τις ανεμογεννήτριες στα βουνά της Τήνου

Απέναντι στους κατοίκους της Τήνου όλων των ηλικιών που βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή «Πράσσα – Πολέμου Κάμπος» αντιδρώντας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών της εταιρείας «Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ» στα βουνά του νησιού έγινε εκτεταμένη καταστολή. Άνδρες των ΜΑΤ που έφτασαν στο νησί με αφορμή την επιχείρηση επανέναρξης των εργασιών παρατάχθηκαν για ακόμα μία φορά δίπλα στις μπετονιέρες και απέναντι από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν. Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Τήνου. προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.
Φωτογραφία από την σελίδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών»
|

Με εκτεταμένη καταστολή απάντησαν οι αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέφθασαν σήμερα στην Τήνο, στους κατοίκους που διαμαρτυρόντουσαν για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα βουνά του νησιού.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ξυλοδαρμούς και προσαγωγές των κατοίκων που βρισκόντουσαν από νωρίς το πρωί στην περιοχή Πράσσα – Πολέμου Κάμπος, ενώ συνέχισαν να βιαιοπραγούν ακόμα και όταν ξεκίνησαν οι τελευταίοι να αποχωρούν.

Επιστολή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων και το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου, έστειλε ο Δήμαρχος Τήνου με αφορμή τη χρήση βίας.

«Να σταματήσει τώρα η καταστολή και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις»

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος. Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ για τα γεγονότα ζητώντας να σταματήσει η καταστολή και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την Τήνο.

Η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ:

Η κυβέρνηση αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών, που προχώρησαν σε αγριότητες κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είχε πάρει την άδεια από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτό το λόγο.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων, που αντιπαλεύουν την πολιτική που, αντί να εξασφαλίσει επαρκή και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις