Δεκάδες υγειονομικοί υπάλληλοι συγκεντρώνονται σήμερα 7 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα υγείας, έξω από τα νοσοκομεία τους διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, τις οποίες εδώ και καιρό καταγγέλλουν.

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν από το πρωί μετά από κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και πλήθους φορέων, σωματείων και πρωτοβουλιών σε νοσοκομεία στην Αθήνα όπως τα «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός», «Αττικόν» και «Γ.Γεννηματάς» αλλά και σε πολλά άλλα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ηλίας Σιώρας_Ευαγγελισμός

Γ.Ν.Α. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ "Τα πρόσωπά μας και τα πρότυπά μας, είναι υγειονομικοί που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην επιστήμη και στον αγώνα. Είναι το ζεύγος Κιουρί, είναι ο Γεώργιος Παπανικολάου, είναι ο Πέτρος Κόκκαλης, είναι ο Γρηγόριος Λαμπράκης, είναι ο Τσε Γκεβάρα ο γιατρός και τόσοι άλλοι. Και για αυτούς μπαίνουμε πρώτοι στη μάχη ενάντια στην πανδημία και πρώτοι στον αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ." Ο Ηλίας Σιώρας, πρρόεδρος εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, μιλά στην πύλη του νοσοκομείου πριν λίγα λεπτά.Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Υγείας (7 Απριλίου) και της πανελλαδικής μέρας δράσης για τη δημόσια υγεία της ΟΕΝΓΕ.Είμαστε μαζί σας μαχόμενοι γιατροι. Είστε μαζί με όλη την κοινωνίαΟι δράσεις στα νοσοκομεία συνεχίζονται και στις 21.00 Τα λέμε μπαλκόνι: Η φωνή μας να ακουστεί! #ΚανέναςΜόνος #ΚαμίαΜόνη #AntiviruSolidarityGR #FightForLife

Gepostet von Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη am Montag, 6. April 2020

Όπως αναφέρει η καμπάνια αλληλεγγύης «Κανένας μόνος/Καμία μόνη», στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» υπήρξε και μικροένταση μεταξύ υγειονομικών υπαλλήλων και της αστυνομίας η οποία επιχείρησε να σταματήσει τη συγκέντρωση, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν στους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.

Αστυνομία έξω από το ΓΝΑ Ευαγγελισμός – #AntiviruSolidarityGR

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"Εμφανίσθηκαν επιχειρώντας να παρεμποδίσουν την δράση διαμαρτυρίας των υγειονομικών. —-> https://www.facebook.com/AntiviruSolidarityGR/videos/539326687017336/Ζητούσαν βεβαιώσεις μετακίνησης από τους συμπαραστεκόμενους στους υγειονομικούς, λιγοστούς εκπροσώπους φορέων σε αποσταση ασφαλειας.Ο συγκεντρώσεις των υγειονομικών είναι το πρόβλημα κύριε Μητσοτάκη; Που συγκεντρώνονται τηρώντας ατομικά μέσα προστασίας και σε επίτηδες μικρό αριθμό λόγω της κατάστασης; Που εργάζονται κάθε μέρα έκθετοι χωρίς μέσα ατομικής προστασίας;Δεν είναι τα βιομηχανικά κάτεργα που έχουν μείνει ανοιχτά και στα οποία πεθαίνουν εργάτες απο κορονοϊό; Δεν είναι τα call center που μας παίρνουν τηλέφωνο για καλύτερες προσφορές στο ρεύμα εν μέσω πανδημίας; #ΚανέναςΜόνος #ΚαμίαΜόνη #covid19 #antiviruSolidarityGR #FightForLife

Gepostet von Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη am Dienstag, 7. April 2020

Στο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στη διαμαρτυρία παρευρίσκονται και αλληλέγγυοι με τους υγειονομικούς άνθρωποι, ενώ παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ελέγχους και απαγορεύουν την είσοδο στο νοσοκομείο.

Στο «Αττικόν» οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη φίμωσή τους από τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία όπως είπαν διακίνησε έγγραφο που απαιτούσε από τους υπαλλήλους, να μη μιλούν στα ΜΜΕ εκτός αν υπάρχει συνεννόηση και προέγκριση από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό και καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε «κουφάρι» καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία του 80% των κλινικών και των ιατρείων του.

Πολλές αντίστοιχες παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια όπως στη Λάρισα, στο Ρέθυμνο και τη Πάτρα.

Λάρισα

Κανένας μόνος/καμία μόνη

Ρέθυμνο

Πάτρα

Κανένας μόνος/καμία μόνη