X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Με ΜΑΤ και ξύλο απομάκρυναν πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας για την Αμυγδαλέζα

Αστυνομική επιχείρηση, με ξύλο εναντίον οικογενειών προσφύγων, οργανώθηκε το μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Πλατεία Βικτωρίας, με τους πρόσφυγες που βρίσκονταν άστεγοι εδώ και μέρες να μεταφέρονται δια της βίας στην Αμυγδαλέζα. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνουν τη βιαιότητα των ΜΑΤ.
|

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Ποντίκι», αρχικά ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να επιβιβαστούν σε λεωφορεία που βρίσκονταν στο σημείο με προορισμό την Αμυγδαλέζα. Όταν οι τελευταίοι αρνήθηκαν, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των ΜΑΤ για την απομάκρυνση από την πλατεία και επιβίβασή τους στα λεωφορεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές αλληλέγγυων που βρίσκονταν στο σημείο, κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στην πλατεία Βικτωρίας καταφθάνουν συνεχώς πρόσφυγες από τη Μόρια και άλλα κέντρα κράτησης η διαμερίσματα, καθώς, μετά την άρση των γεωγραφικών περιορισμών αλλά και τις μαζικές εξώσεις, λόγω της λήξης προγραμμάτων στέγασης και των διατάξεων που πέρασε η κυβέρνηση, χιλιάδες πρόσφυγες έχουν μείνει άστεγοι/ες

Ενημέρωση για το ζήτημα ανέβηκε και στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, Indymedia, όπου αναφέρεται ότι:

«Γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα έκανε την εμφάνισή της διμοιρία της ΥΜΕΤ στην πλατεία Βικτωρίας. Ο στόχος τους ήταν να πάρουν τους μετανάστες που διαμένουν στην πλατεία και να τους μεταφέρουν στην Αμυγδαλέζα, με πρόφαση τις -«ελλιπείς» κατ’ αυτούς- συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στην πλατεία. Μετά την άρνηση των μεταναστριών να φύγουν, και τις παρεμβάσεις αλληλέγγυου κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, οι μπάτσοι επιχείρησαν με τη βία να πάρουν κόσμο στις κλούβες. Αφού πήραν γύρω στα 10 άτομα, από τα οποία κάποια αφέθηκαν αμέσως ελεύθερα, η μεταγωγική κλούβα αποχώρησε, και στο σημείο παρέμειναν οι κλούβες των διμοιριών, που μετακινήθηκαν μπροστα στο κτίριο του ΟΤΕ.

Μετά από λίγη ώρα και καθώς οι μετανάστες/τριες είχαν ηρεμήσει, και ο αλληλέγγυος κόσμος αποχωρούσε, διμοιρίες ΜΑΤ εμφανίστηκαν από όλες τις μεριές της πλατείας και επιτέθηκαν σε όλον τον κόσμο, πιάνοντας πάνω από 20 άτομα από τους γύρω δρόμους αδιακρίτως, χτυπώντας τα και τραβώντας τα στις κλούβες.

Την ίδια ώρα άλλες διμοιρίες ΜΑΤ μπήκαν στην πλατεία, χτυπήσαν και προσπάθησαν να διώξουν τον κόσμο που ήταν εκεί προς τους δρόμους 3ης Σεπτεμβρίου και Πατησίων, με μοναδικό σκοπό να εκκενώσουνε την πλατεία. Οι μετανάστες/τριες έφυγαν χτυπημένοι/ες χωρίς τα πράγματά τους σε διάφορους δρόμους στο κέντρο. Έχουν γίνει 22 προσαγωγές, που έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ Κυψέλης. Μεταξύ αυτών ένα άτομο που του έχει βγει ο ώμος, και μία γυναίκα που χωρίστηκε από τα παιδιά της, που παρέμειναν στην πλατεία.»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις