X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Με μεγάλη κινητοποίηση και ανθρώπινες αλυσίδες διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι της Τήνου κατά των ανεμογεννητριών

Τοπικοί φορείς και πολίτες της Τήνου πραγματοποίησαν την Τετάρτη συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της κυβέρνησης για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, που θα συνοδευτεί με την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ ώστε να περιφρουρήσουν το συγκεκριμένο έργο. Οι κάτοικοι αντιδρούν «ενάντια στην περιβαλλοντική, τουριστική και οικονομική καταστροφή του τόπου μας χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας χωροταξικός σχεδιασμός». Ο δήμαρχος, Ιωάννης Σιώτος, έχει ξεκαθαρίσει πως «εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Τήνο δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί σ έναν άναρχο τόπο επιβολής επιχειρηματικών συμφερόντων». Ο δήμος Σερίφου στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου, τονίζοντας πως πρέπει να αποτραπούν οι σχεδιασμοί που θα μετατρέψουν τις Κυκλάδες σε ένα τεράστιο βιομηχανικό πάρκο.


Όπως μεταδίδει το tinostoday.gr, την Τετάρτη φορείς και κάτοικοι της Τήνου πραγματοποίησαν πολυπληθές συλλαλητήριο ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, στο πλαίσιο της Παντηνιακής απεργίας . Οι διαμαρτυρόμενοι σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες από την μια πλευρά της Πόλης μέχρι την είσοδο του λιμανιού.

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ της Τήνου ζητά «την αναστολή όλων των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί και την εκπόνηση Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου που θα σέβεται το μέγεθος, τη φύση και την μακραίωνη παράδοση του νησιού μας, τον περιβαλλοντικό, φυσικό και ζωικό, χαρακτήρα του, και τέλος τη θέληση των κατοίκων του για την προστασία του χώρου που έχουν επιλέξει να ζήσουν με ποιότητα ζωής με τις οικογένειές τους».

«Επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν να επιβληθούν δια της βίας» για τις ανεμογεννήτριες στην Τήνο

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο δήμαρχος Τήνου, Ιωάννης Σιώτος, είχε αντιδράσει κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και την προώθηση δυνάμεων των ΜΑΤ στο νησί, καταγγέλλοντας ότι επιχειρηματικά συμφέροντα αγνοούν την βούληση του τηνιακού λαού και προσπαθούν να επιβληθούν με τη βία.

«Με αφορμή πληροφορίες περί μετακίνησης Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (Μ.Α.Τ.) για την επιβολή της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών θέλω να ξεκαθαρίσω προς “εχθρούς και φίλους” ότι αυτή θα είναι η τελευταία σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής της τοπικής μας κοινωνίας.

Δεν είναι δυνατόν το 2020 επιχειρηματικά συμφέροντα που αποσκοπούν αποκλειστικά στο κέρδος, να αγνοούν τη βούληση του συνόλου της τηνιακής κοινωνίας και να προσπαθούν να επιβληθούν δια της βίας. Θα ήθελα και σ’ αυτούς να ξεκαθαρίσω ότι πήραν λάθος δρόμο και να τους απευθύνω ύστατη έκκληση να το ξανασκεφθούν. Πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Τήνο δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί σ έναν άναρχο τόπο επιβολής επιχειρηματικών συμφερόντων».

Στο πλευρό της Τήνου βρίσκεται ο δήμος Σερίφου, που σε ανακοίνωση του τονίζει πως πρέπει όλοι μαζί να ενώσουν τα χέρια και να δημιουργήσουν την αλυσίδα που θα αποτρέψει τη μεταβολή του νησιού της Τήνου αλλά και γενικότερα των Κυκλάδων σε ένα τεράστιο βιομηχανικό κέντρο.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις