Νέα τριήμερη απεργία ξεκινούν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, προειδοποιώντας πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας του Ταμείου.

Για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στο κεντρικό κτίριο του Ταμείου, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για συντονισμό κοινής δράσης, θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΠΝΟ, την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί στην πύλη Ε-3, και στην πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που θα ακολουθήσει.

Σημειώνεται πως από την απεργία των εργαζομένων του ΝΑΤ, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην έκδοση πιστοποιητικών ελευθεροπλοΐας για την ακτοπλοΐα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε στην τελευταία συνεδρίασή του τον πρόεδρο του ΝΑΤ να μπορεί μετά από έλεγχο και αν δεν υπάρχουν οφειλές εισφορών για κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας, να εκδίδει πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας.