Εγκαίνια σήμερα για την νέα επεκταμένη γραμμή του μετρό Αγία Βαρβάρα- Κορυδαλλός- Νίκαια με παρουσία του Πρωθυπουργού ο οποίος πρόκειται να απευθύνει ομιλία στον σταθμό της Νίκαιας στις 7 το απόγευμα. Το νέο τμήμα του μετρό θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου και προβλέπεται να εξυπηρετεί περίπου 60.000 επιβάτες ημερησίως.

Ο Πρόεδρος της Αττικό μετρό δήλωσε σχετικά με την παράδοση του έργου στους επιβάτες, ότι  περιλαμβάνει «τρεις σταθμούς κοσμήματα, σχεδιασμένοι από μηχανικούς της εταιρείας με ευδιάκριτη πρόθεση να δοθεί προτεραιότητα στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά τους, οι σταθμοί “Αγία Βαρβάρα”, “Κορυδαλλός” και “Νίκαια” εκτός από την συμβολή τους στη διευκόλυνση των μετακινήσεων νέων 63.000 επιβατών καθημερινά, αποτελούν και αξιόλογες πολεοδομικές και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα των περιοχών αυτών».

Εκείνο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παραλείπεται να αναφερθεί στις διθυραμβικές δηλώσεις των υπευθύνων είναι η παράδοση των εκδοτηρίων των νέων σταθμών σε ιδιωτικές εταιρείες μέσω προκήρυξης που έμεινε ενεργή στον χώρο της  διαύγειας για μόλις 5 μέρες( 24 -29 Ιουνίου). Μάλιστα στην εν λόγω προκήρυξη προβλέπεται η παράδοση των εκδοτηρίων σε ιδιωτικά χέρια για 3 μήνες χωρίς να γίνεται σαφές τι μέλλει γενέσθαι μετά το πέρας του τριμήνου.

Όπως έχουν γνωστοποιήσει οι εργαζόμενοι εδώ και μήνες οι ελλείψεις αγγίζουν τις 450 θέσεις, ποσοστό που συνυπολογίζοντας την ήδη υπάρχουσα εικόνα υπολειτουργίας των εκδοτηρίων, θα καθιστούσε αδύνατη την λειτουργία των νέων εκδοτηρίων.  Σαφέστατα δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με την μέθοδο που προτιμήθηκε ώστε να καλυφθούν αυτά τα κενά.