Ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτηριστικά υποστήριξε ότι τα πιθανά σενάρια «λίγο-πολύ έχουν ολοκληρωθεί». «Σκεφτείτε την Κύπρο. Οι τράπεζές τους περιόρισαν τις αναλήψεις για λίγες ημέρες και η κίνηση κεφαλαίων γινόταν υπό όρους, οπότε όλα τα πιθανά σενάρια είναι τελικά εφικτά».

«Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός της σωστής τροχιάς» συμπλήρωσε ο Ντάισελμπλουμ «αφού η ανάκαμψη της Ελλάδας έχει πάει ως τώρα εκπληκτικά καλά, αλλά εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας, υπήρξε οπισθοχώρηση. Εγώ δεσμεύομαι να κρατήσω την ευρωζώνη άθικτη και σταθερή και σε αυτό επικεντρώνομαι».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αφού χαρακτήρισε την επιλογή των Ελλήνων «πολιτική αστάθεια» συνέχισε λέγοντας ότι οι μεγάλες περικοπές στην οικονομία έχουν ήδη ολοκληρωθεί: «έχουν ήδη πρωτογενές πλεόνασμα οπότε μπορούν να ξεκινήσουν την αποπληρωμή του χρέους τους. Το σημαντικό τώρα είναι να κρατηθεί ο προϋπολογισμός εντός των ορίων». 

Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ περί κυπριακού σεναρίου προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, που απάντησε μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

«Θα ήταν χρήσιμο για όλους ο κ. Ντάισελμπλουμ να σεβαστεί τη θεσμική του θέση στην Ευρωζώνη. Δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα τους λόγους που τον ωθούν να κάνει δηλώσεις που δεν ταιριάζουν στο ρόλο που του έχει ανατεθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια φαντασίας. Θεωρούμε περιττό να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται», δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.