Σύμφωνα με το agiaeleni.gr, που δημιουργήθηκε για τον σκοπό της «επίσκεψης» του σκηνώματος, «το Τίμιο Ξύλο και το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής (κοντά στο Αιγάλεω), από 14 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου 2017».

Το σκήνωμα θα μεταφερθεί με ειδική πτήση, χορηγία αεροπορικής εταιρείας, ενώ θα υπάρχει και μετάδοση live streaming, χορηγία εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Την ημέρα της άφιξης του λειψάνου, τα ΕΛΤΑ θα σφραγίζουν με ειδικές επετειακές σφραγίδες, ενώ στο αεροδρόμιο θα στρωθεί κόκκινο χαλί και θα παιανίζουν κατά την άφιξη οι μπάντες  του στρατού και του ναυτικού. Αγήματα θα παρουσιάσουν όπλα, ενώ το λείψανο θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου και θα μεταφερθεί στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας. Παράλληλα, θα ραφτεί καινούργιο φόρεμα για το σκήνωμα.

Σε αντίστοιχη περίπτωση με το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας το 2016, μέσα σε 15 μέρες, προσκύνησαν πάνω από 600.000 πιστοί και άφησαν στο παγκάρι πάνω από 400.000 ευρώ.