Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη της κεντρικής επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. : Γιουματζίδης Βασίλης
 
Καρχιμάκης Μιχάλης,  Κορακίδης Οδυσσέας, Νούσιος Βασίλης, Νιώτης Γρηγόρης, Παπαηλιού Άσπα, Στρατάκης Μανώλης και Πολίτη Ελίζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ψηφοδέλτια ετοιμάζονται πυρετωδώς και θα δοθούν σταδιακά στην δημοσιότητα. Στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθήνας θα τοποθετηθεί ο Χ. Αηδόνης ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, ενώ επίσης θα είναι υποψήφιοι ο Θ. Μωραΐτης πιθανότατα στην Β' Αθηνών, ο Σ. Ξυνίδης στην Ξάνθη, ο Φ. Σαχινίδης στην Λάρισα ενώ οι κύριοι Δ. Ρέππας και Φ. Πετσάλνικος θα τοποθετηθούν στις τελευταίες θέσεις του επικρατείας.

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μην συμμετέχουν τα στελέχη του σε εκπομπές τύπου μονομαχίας, τα γνωστά debates, τα οποία θα έχουν μόνο ως προσκεκλημένους νυν και πρώην στελέχη του, όπως αναφέρεται σε άτυπο σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη.
Την ίδια στιγμή, οκτώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν τις διαρροές ότι αποχωρούν ώστε να ενταχθούν στις τάξεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.
 
Σύμφωνα με το Βήμα, πρόκειται για τους Μαρία Μίχα (Πιερία), Ελένη Τσαούση (Έβρος), Παύλο Παπαδόπουλο (Καβάλα), Νίκο Σκοπιανό (Ροδόπη), Ευτύχη Μαυρογένη (Χανιά), Γαβριήλ Κουρή (Χανιά), Φώτη Κοφινά (Μαγνησίας) και ακόμα ένα στέλεχος, που δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί το όνομα του πάλι από τα Χανιά, όπου δημιουργούνται ερωτήματα για τον θα μπορέσει το κόμμα Παπανδρέου να κατεβάσει ψηφοδέλτιο.
 

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη και βάζουν πλάτη στην ευθύνη που τους αναλογεί. Δηλαδή προτείνει κυβέρνηση στην οποία θα συμμετάσχουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.