Χιλιάδες ήταν οι φοιτητές και οι μαθητές που βρέθηκαν από νωρίς στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης απέναντι στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.

Στην Αθήνα, όταν η μαζικότατη πορεία έφτασε κοντά στη βουλή η αστυνομία απάντησε με χημικά και κρότου λάμψης ενώ προχώρησε στις πρώτες προσαγωγές. Έπειτα από λίγα λεπτά και αφού οι φοιτητές αποχωρούσαν έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Αθήνας και τουλάχιστον τριάντα προσαγωγές. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν τους φωτορεπόρτερ που επιχειρούσαν να καταγράψουν τα γεγονότα.

Χημικά και καταστολή και στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες ήταν οι φοιτητές και οι μαθητές που βρέθηκαν και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης απέναντι στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια. Κατά την διάρκεια της πορείας, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά μέσα, μέρος των φοιτητικών συλλόγων που ήταν μπροστά στο ΥΜΑΘ προσπάθησε να ανέβει προς τον δρόμο δεξιά του διοικητηρίου με την αστυνομία να τους εμποδίζει, να κάνει χρήση χημικών και καταστολής και να δημιουργηθεί ένταση.

Σύμφωνα με το voria.gr, στη συνέχεια οι διαδηλωτές επανασυντάχθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου παραμένουν. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον μια προσαγωγή, κατά τις πληροφορίες τοπικών μέσων.