X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Μεγαλειώδης πορεία κατά της διαφθοράς και της αστυνομικής βίας στη Λευκωσία

Νέα πορεία διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς και της αστυνομικής βίας με πολύ μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κύπρο, και ειδικότερα στους δρόμους της Λευκωσίας. Χιλιάδες κόσμου πορεύονταν με συνθήματα όπως «κάτω η διαπλοκή», «κάτω η διαφθορά», «κάτω στην αστυνομική βία», κάποιοι καταφέρονται και εναντίον των κομμάτων, υπέρ της δημόσιας υγείας. Άλλοι έριχναν φυλλάδια με συνθήματα όπως «ο εχθρός είναι οι τράπεζες», ενώ ακουγόταν και το σύνθημα «να σπάσουμε τον τρόμο». Είχε προηγηθεί πριν μέρες, όργιο αστυνομικής βίας σε παρόμοια κινητοποίηση στην Κύπρο, ενώ το σκάνδαλο με τις «χρυσές βίζες» αποτελεί, επίσης, έναν καταλυτικό παράγοντα αντιδράσεων και πολιτικών τριγμών στη χώρα.
|

Νέα πορεία διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς και της αστυνομικής βίας με πολύ μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κύπρο, και ειδικότερα στους δρόμους της Λευκωσίας.

To Συντονιστικό «Ως Δαμέ» σε μήνυμά του προς τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους τονίζει:

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τους/ις περίπου 10.000 συμμετέχοντες/χουσες στη μεγαλειώδη πορεία που διοργανώσαμε ενάντια στην διαφθορά και τον αυταρχισμό του κρατικού μηχανισμού. Χαιρετίζουμε όλα τα οργανωμένα σύνολα και τους πολίτες που συμπορεύτηκαν μαζί μας σεβόμενα το πολιτικό πλαίσιο της εκδήλωσης, τα προτάγματα και τα συνθήματα της ενάντια στην διαφθορά και ενάντια στην διαχείριση της πανδημίας με όρους καταστολής και υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας και όχι των αστυνομικών και στρατιωτικών εξοπλισμών.

Ευχαριστούμε επίσης τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας που μας συμπαραστάθηκαν με πληθώρα μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της βδομάδας και τους/ις διαδηλωτές/διαδηλώτριες που με πολλά πανό και που αναγράφονταν και στην τουρκική γλώσσα, διατράνωσαν την λαϊκή επιθυμία για την επανένωση της Κύπρου.

Η σημερινή μεγαλειώδης πορεία στην Λευκωσία έδειξε ακριβώς τι εννοούμε όταν φωνάζουμε Ως Δαμέ! στην κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποία έχει πλήρως απωλέσει την όποια νομιμοποίηση διέθετε και οφείλει να παραιτηθεί. Έδωσε επίσης την απάντηση στην Αστυνομία που επιχείρησε να τρομοκρατήσει τον κόσμο με διαρροές για δήθεν ταραχοποιά στοιχεία που θα έκαναν επεισόδια. Οι διοργανωτές και οι 10,000 συμμετέχοντες/χουσες ουσιαστικά έδιωξαν την Αστυνομία από τους δρόμους, οι οποίοι άνοιξαν διάπλατα για την έκφραση της κοινωνικής οργής και διατήρησαν τον απόλυτα ειρηνικό χαρακτήρα της πορείας, όπως είχαμε εξαγγείλει.
Μιας οργής που πήρε σαφή πολιτική μορφή, έστειλε το έτσι κι αλλιώς αντισυνταγματικό διάταγμα απαγόρευσης συναθροίσεων στον κάλαθο των αχρήστων και βροντοφώναξε πως οι μέρες της αφθονίας τους είναι όντως μετρημένες!».

Σημειώνεται ότι όργιο καταστολής εκτυλίχθηκε το Σάββατο (13 Φεβρουαρίου) στους δρόμους της Λευκωσίας, όταν και εκατοντάδες κόσμου διαδήλωναν, ξανά, κατά της διαφθοράς από πολιτικούς παράγοντες ακόμα και κυβερνητικά στελέχη, για το σκάνδαλο με τις «χρυσές βίζες» στην Κύπρο, αλλά και τα μέτρα lockdown. Σ

την εκδήλωση και πορεία διαμαρτυρίας, κατά των περιοριστικών μέτρων πρόληψης και προφύλαξης κατά του κορωνοϊού, που οργανώθηκε μέσω των social media, έλαβαν μέρος εκατοντάδες πολίτες. Από βίντεο και φωτογραφίες που διακινήθηκαν στα social media προκύπτει υπέρμετρη αστυνομική βία, με αποτέλεσμα να έχουν κινηθεί ακόμα και θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των γεγονότων του Σαββάτου.

Σοβαρός τραυματισμός 25χρονης και πολιτικοί τριγμοί για την αστυνομική καταστολή στην Κύπρο


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις