Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου, Στρατής Μπαλάσκας, η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας που μεταφέρθηκε στις 7 το απόγευμα από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης κι η σορός ενός απανθρακωμένου παιδιού που έβγαλαν μέσα σε μια κουβέρτα εξεγερμένοι πρόσφυγες και μετανάστες από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των όσων συμβαίνουν τον πολυσυζητημένο καταυλισμό της Μόριας από τις 5 το απόγευμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τον Δημήτρη Πατέστο, ιατρικό συντονιστή των Γιατρών του Κόσμου που μίλησε στο One Channel, από την πυρκαγιά φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα, μία γυναίκα και δύο παιδιά.

Η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα κοντέινερ του καταυλισμού και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε διπλανά. Νεότερες πληροφορίες στη συνέχεια έκαναν λόγο για δύο φωτιές, μία στο κοντέινερ και μία έξω από τον καταυλισμό. Παραμένουν άγνωστα τα αίτιά της.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στον καταυλισμό ζουν περίπου 12.000 πρόσφυγες, σε έναν χώρο που χωράει μόλις 3.000 ανθρώπους.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, λόγω επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει.

Είχαν προηγηθεί δύο πυρκαγιές, η πρώτη την 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα.

Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις αναχωρούν ήδη με προορισμό την Μυτιλήνη. Στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Περισσότερα σε λίγο