Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης περιοχής που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση των οικισμών Φέριζα, Ολυμπος, Μόγριζα και Αγιασμόθι ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης στην Ανάβυσσο, αλλά και στην Παλαιά Φώκαια. Ο δήμαρχος Σαρωνικού δήλωσε πως έχουν καεί σπίτια. και κήρυξε τον δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως δήλωσε ο Π. Φιλίππου «πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων. Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες αρχές». Σημειώνεται ότι στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Άγιος Παντελεήμονας ή Άρης Σαρωνίδας προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της Λ. Αθηνών – Σουνίου (ύψος «Grand Resort») στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο και από το ύψος της Λ. Λαυρίου (με αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα). Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Αθηνών – Σουνίου από το ύψος της οδού Αγ. Φωτεινής στο ρεύμα προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Σημειώνεται ότι από το πρωί ξέσπασαν πυρκαγιές σε Νέα Μάκρη και Καλύβια. Στην πυρκαγιά ΣΤΗ Νέα Μάκρη έσπευσαν άμεσα δεκάδες πυροσβέστες με 12 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, 2 αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο μέτωπο των Καλυβίων ενισχύθηκαν γύρω στη 1 το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και πλέον στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Πυρκαγιές ξέσπασαν και σε Νέο Βουτζά και Μέγαρα, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πέμπτη υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών σε αρκετές περιοχές της χώρας. Δείτε αναλυτικά τον χάρτη: