Συνεχίζεται η διασπορά του ιού στο γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» μετά τον αρχικό εντοπισμό 15 κρουσμάτων ανάμεσα στο υγειονομικό προσωπικό και συγκεκριμένα, της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής και της Γ2 ορθοπεδικής κλινικής, αριθμός που σήμερα ανήλθε στα 22.

Συγκεκριμένα, ακόμα 7 κρούσματα έχουν ήδη γίνει γνωστά, ανάμεσα τους και 4 νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο με το συνολικό αριθμό μολύνσεων να ανέρχεται στους 22. Οι νοσηλευόμενοι αναμένεται να μεταφερθούν στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», ενώ ακόμα 25 άτομα έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα. Από σήμερα το πρωί, μάλιστα, πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της Γ2 Ορθοπεδικής Κλινικής, ενώ η Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα με τους νοσηλευόμενους στη συγκεκριμένη κλινική να μεταφέρονται στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική. Τέλος, οι χημειοθεραπείες όλων των ασθενών συνεχίζονται κανονικά.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων «Αγίου Σάββα», Κ. Καταραχιάς δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN πως η λειτουργία του νοσοκομείου είναι επικίνδυνη «για να χαθεί η μπάλα», αφού ασθενείς, καρκινοπαθείς και εργαζόμενοι συνωστίζονται στα εξωτερικά ιατρεία, δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό με σοβαρές ελλείψεις σε θέσεις εργασίας, οι οποίες αποτρέπουν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ κάνει λόγο για την ανάγκη ανανέωσης και μονιμοποίησης των συμβάσεων, αφού το προσωπικό των νοσοκομείων καλείται «να δουλέψουν σε αυτές τις συνθήκες και να είναι ανά πάσα στιγμή αναλώσιμοι».