Ο στόχος των επιθέσεων. σύμφωνα με την ίδια, ήταν να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας νέας χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές αρχές, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο, ότι η χρήση τέτοιων όπλων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

«Ήταν σωστό και νόμιμο ν’ αναλάβουμε στρατιωτική δράση μαζί με τους πιο στενούς συμμάχους μας, προκειμένου ν΄ αποτρέψουμε μία νέα ανθρώπινη δυστυχία, αλλά και να εξουδετερώσουμε την ικανότητα της συριακής κυβέρνησης για την χρήση χημικών όπλων» τόνισε η Μέι.

Η Μέι δήλωσε ότι, η Βρετανία είναι πεπεισμένη ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν από τη δυτική συμμαχία (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία) σε εγκαταστάσεις που θεωρείται ότι υπάρχουν χημικά όπλα στη Συρία είναι επιτυχείς.

Η Τερέζα Μέι επισήμανε ότι τα «περιορισμένα και στοχευμένα χτυπήματα» υποβάθμισαν σημαντικά τη δυνατότητα της Συρίας να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Όπως είπε, θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της το κοινοβούλιο τη Δευτέρα.

«Οι βόμβες δεν σώζουν ζωές ούτε φέρνουν την ειρήνη»

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έπρεπε να είχε ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου πριν διατάξει επιιδρομές με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας.

«Οι βόμβες δεν σώζουν ζωές ούτε φέρνουν την ειρήνη. Αυτή η νομικά αμφισβητήσιμη δράση υπάρχει κίνδυνος να κλιμακωθεί περαιτέρω», δήλωσε ο Κόρμπιν, ένας βετεράνος των αντιπολεμικών εκστρατειών.

«Η Βρετανία θα έπρεπε να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο για την επίτευξη εκεχειρίας στη σύγκρουση, όχι να παίρνει οδηγίες από την Ουάσινγκτον και να θέτει σε κίνδυνο βρετανικό στρατιωτικό προσωπικό.

«Η Τερέζα Μέι θα έπρεπε να είχε ζητήσει την έκριση του κοινοβουλίου, όχι να ακολουθήσει πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ», υπογράμμισε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.