Τη μείωση των ποινών των πρώην στελεχών του υπουργείου Άμυνας επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε τη Δευτέρα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σχετικά με την υπόθεση προμήθειας του συστήματος ΕΡΜΗΣ στον στρατό ξηράς. Πρόκειται για τον πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Σμπώκο και τα πρώην στελέχη της διεύθυνσης Εξοπλισμών, Νίκο Λεονταρίδη και Αντώνη Καντά.
 
Στον Γ. Σμπώκο αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, με το Εφετείο να αποφασίζει κάθειρξη 14 ετών, παρά την ισόβια κάθειρξη. Στον Α. Καντά επιβλήθηκε κάθειρξη 20 ετών (από 25 πρωτοδίκως), αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ στον Ν. Λεονταρίδη επιβλήθηκε κάθειρξη 14 ετών μειωμένη κατά έξι χρόνια σε σχέση με την πρωτόδικη, με αναγνώριση ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
 
Το Εφετείο δεν μείωσε την αποζημίωση των 25 εκατομμυρίων ευρώ που -όπως και πρωτοδίκως- καλούνται να καταβάλουν οι τρεις καταδικασθέντες «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον» στο Δημόσιο. Τα τρία στελέχη επιπλέον καλούνται να καταβάλουν 300.000 ευρώ ο καθένας ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη το Δημόσιο.