Μιλώντας στον Σκάι, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «Μας υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας ένα κοινωνικό συμβόλαιο, αλλά  σήμερα έρχεται και παρουσιάζει ένα ασφαλιστικό που έπρεπε να το είχε φέρει στη σύγκληση των αρχηγών όχι σήμερα. Είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός αυτό που έκανε και έσυρε τη χώρα στις εκλογές. Γι' αυτό δεν του έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε  σε μία πολιτική που όχι μόνο δεν την πιστεύουμε, αλλά πάει και στην αντίθετη κατεύθυνση. Είναι βαθύτατα υφεσιακά μέτρα». Συνεχίζοντας είπε πως «κηρύσσει ανένδοτο κατά της λιτότητας» διευκρινίζοντας πως το κόμμα του δεν ψήφισε μέτρα αλλά χρονοδιαγράμματα και στόχους.

Ερωτώμενος για το αν θα παραστεί σε συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Τσίπρα σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός, είπε: «Ο παλιός είναι αλλιώς. Αν σας πω τι θα κάνω, θα καθορίσω τι θα απόφαση θα πάρει εκείνος. Πρέπει να πάρει πίσω το χαρακτηρισμό υπόδικος για μένα και μετά θα δούμε αν θα πάω σε τετ-α-τετ με τον κύριο Τσίπρα»

Μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως σε περίπτωση νίκης είναι πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί του όπως και με όλα τα ικανά και άξια στελέχη. «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά μας ενώνουν οι αξίες του φιλελευθερισμού», τόνισε.  Παράλληλα αποκάλυψε πως σε περίπτωση ήττας, ο συνυποψήφιός του, του έχει πει πως θα τον συμβουλεύεται που και που.

Για τις δηλώσεις του σχετικά με τις απολύσεις που είχαν γίνει όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως ήταν λάθος και το είχε επισημάνει και τότε, υπενθυμίζοντας πως ο Άδωνις Γεωργιάδης που τώρα στηρίζει τον συνυποψήφιό του, είχε ταχθεί και τότε υπερ των συγκεκριμένων τακτικών. «Ο Αδωνις είχε πει ότι τις απολύσεις τις είχα κάνει εγώ, δεν θα μου πάρει τη δόξα η τρόικα και ο Μητσοτάκης», σημείωσε. Για το θέμα της ανανέωσης του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την άποψη πως η ηλικία δεν αποτελεί κριτήριο ανανέωσης αλλά «Η ανανέωση και η αλλαγή στη Ν.Δ. θα πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία».

Τέλος, τάχθηκε υπερ ενός επιτελικού κράτους που δεν κάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ τόνισε πως αν στον πρώτο γύρο των εκλογών ο ίδιος βρισκόταν έστω και μια μονάδα πίσω, δεν θα ζητούσε την διεξαγωγή δεύτερου γύρου.