Όπως μεταδίδει το naftemporiki.gr, o Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε νέα συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επανέλαβε ότι το θέμα του δημοψηφίσματος πρέπει να κλείσει άμεσα, ώστε να μην σέρνεται μέχρι τον Οκτώβριο.

Ξεκαθάρισε ότι είναι η προσωπική του θέση, που την εκφράζει και ως Πρόεδρος της Βουλής, καθώς, όπως είπε, θα λειτουργήσει θεσμικά. «Εγώ δεν κάνω τερτίπια. Σαν Βαγγέλης λέω ότι δεν θέλω εκκρεμότητες. Πρέπει να κλείσουν όλες», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος εξήγησε ότι θα απευθυνθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, προκειμένου να λάβει γνωμοδότηση για το αν μπορούν να συναθροιστούν οι υπογραφές. 
 
Επιπλέον, επισήμανε ότι με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 44), «δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά». 
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επισήμανε πως «δεν υπάρχει θέμα σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής» προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι οι προτάσεις που προωθούνται από τα κόμματα δεν είναι ομοειδείς και πως «οι μόνες που συμπίπτουν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής».
 
Κορυφαίος υπουργός και συνεργάτης του πρωθυπουργού δήλωσε κατηγορηματικά στην εφημερίδα Τα Νέα ότι δεν τίθεται θέμα σύγκλησης της Ολομέλειας, καθώς «δεν έχουμε δει ακόμα μαζεμένες τις 120 υπογραφές, οι οποίες πρέπει να είναι πανομοιότυπες» και «σε κάθε περίπτωση η Ολομέλεια θα ανοίξει, όπως προβλέπεται τον Οκτώβριο».