Ωστόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε έμμεσο κάλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεννόηση.«Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε» είπε χαρακτηριστικά. 

«Η ίδια η κοινωνία μας στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης.Αυτές οι εκλογές έχουν ένα μεγάλο θετικό, ότι τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές» τόνισε, επισημαίνοντας πως δεν έχει δώσει καμία υπόσχεση στη μέχρι στιγμής προεκλογική περίοδο.

«Η Ελλάδα είπε στους μετανάστες “περάστε απέναντι”»

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι εξέπεμψε μήνυμα «περάστε απέναντι» στους μετανάστες. «Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας που περνάει από την άλλη μεριά και ρωτάει του λένε οι άλλοι 'περνάς άνετα'» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον σταθμό Action24, ενώ επιβράβευσε τις κινήσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης για το μεταναστευτικό εκτιμώντας ότι σε δύο με τρεις μέρες έκανε όσα δεν έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε επτά μήνες.

«Η εικόνα του μικρού παιδιού που ξεβράστηκε στις ακτές μας σόκαρε όλους. Υπήρχαν 20.000 νεκροί αυτό το καλοκαίρι. Εγώ είμαι άνθρωπος, όπως όλοι μας, όχι μόνο στη ΝΔ και θέλουμε ανθρώπινα να το δούμε το θέμα. Σας λέω ότι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινα στα νησιά που έχουν το πρόβλημα. Και θα πήγαινα για να δω το πρόβλημα για το οποίο έχω ήδη ενημερωθεί. Θεωρώ όμως ότι θα παρερμηνευτεί η επίσκεψή μου ως προεκλογική υποκρισία» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε μεταβατικοί»

Ο κ.Μεϊμαράκης ερωτήθηκε ακόμη για τον τίτλο του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κι αν κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει σε περίπτωση θετικού εκλογικού αποτελέσματος για το κόμμα.«Μεταβατικοί είμαστε όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή, δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Αυτήν την περίοδο θεωρώ ότι είμαι μεταβατικός πηγαίνοντας προς το Μαξίμου», απάντησε.

Ολοκληρώνοντας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η επόμενη κυβέρνηση, από όποιο κόμμα κι αν συγκροτηθεί,οφείλει να συγκροτείται από τα ικανά και άξια στελέχη της κοινωνίας.