«Πιστεύω στη συναίνεση και στη συνεργασία», δήλωσε, ενώ επισήμανε ότι «έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως όταν πρόκειται για το καλό της χώρας, για την διασφάλιση της θέσης της στην ευρωζώνη, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε».
 
Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος εάν θεωρούν πως ο Τσίπρας παρέχει την καλύτερη ελπίδα για να διατηρήσει την ευρωζώνη ενωμένη και πρόσθεσε:
 
«Ακόμη και αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα συμβεί, θα αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εσωτερικής διαφωνίας κάθε φορά που θα φέρνει ένα νέο νόμο για την εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης».
 
Ο Πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «δεν υπήρχε ανάγκη να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές και ο Τσίπρας χρωστάει μια εξήγηση για το ότι έβαλε την χώρα σε αυτή την περιπέτεια, και έφερε αβεβαιότητα και αστάθεια στη διάρκεια της πιο κρίσιμης στιγμής για την εφαρμογή του προγράμματος», ενώ χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό ως «το χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε «κλαίγοντας να ζητήσει διάσωση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. «Είναι ένα πράγμα να είσαι καλό παιδί, και άλλο πράγμα να είσαι πολιτικός», συμπλήρωσε.