X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Μενδώνη παραιτήσου» από τους καλλιτέχνες έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν καλλιτέχνες το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, την ώρα που αυξάνονται οι φωνές που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού. «Πρέπει οι άνθρωποι που αποφασίζουν να μιλήσουν να έχουν την απόλυτη στήριξη μας. Νομική, ηθική και κινηματική. Τα Σωματεία είναι καταφύγια. Αυτή τη στιγμή πέφτουν γύρω- γύρω βόμβες και οι άνθρωποι πάνε στα καταφύγια τους» σημειώνει, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο TPP ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος, Κώστας Κεχαγιόγλου - «Η υπουργός Πολιτισμού δεν είναι άξια να είναι υπουργός Πολιτισμού» είπε από πλευράς του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 και ηθοποιός, Κλέωνας Γρηγοριάδης στο TPP, ο οποίος βρέθηκε στην κινητοποίηση - «Αυτό που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι οι κινήσεις της κυβέρνησης από τη στιγμή που βγήκε η πρώτη καταγγελία μέχρι σήμερα. Οι κινήσεις αυτές μυρίζουν συγκάλυψη, δεν ήταν στην κατεύθυνση της κάθαρσης» σημειώνει, η Μαργαρίτα Συγγενιώτου, οργανωτική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.


Ανοίγοντας πανό έξω από το υπουργείο Πολιτισμού που γράφει «Μενδώνη παραιτήσου» καλλιτέχνες ζητούν την παραίτηση της υπουργού λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη της κατά την οποία αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για τον Δ. Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση.

Σε μία ανακοίνωση – καταπέλτη ενάντια στην επικοινωνιακή παράσταση της κυβέρνησης την Παρασκευή προχώρησε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. «Τρεις εβδομάδες τώρα, τόσο η αρμόδια Υπουργός όσο και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν, ελπίζοντας πως η κορωνίδα αυτών των υποθέσεων, η υπόθεση της παιδεραστίας και του πιθανού κυκλώματος πίσω από αυτήν, απλά θα παραγραφεί, όπως άλλωστε και η ανάλογη υπόθεση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Νίκου Γεωργιάδη» τονίζει μεταξύ άλλων.

«Πρέπει οι άνθρωποι που αποφασίζουν να μιλήσουν να έχουν την απόλυτη στήριξη μας»

«Υπάρχει τις τελευταίες ημέρες ένα συνεχόμενο κύμα ανθρώπων να προσπαθούν να κουκουλώσουν ζητήματα και ανθρώπους οι οποίοι είναι έτοιμοι να μιλήσουν γιατί η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει. Είναι μια ευκαιρία να υπάρξει η πολυπόθητη κάθαρση όχι μόνο στο θέατρο, στον αθλητισμό, στην ενημέρωση αλλά σε όλη την κοινωνία. Να υπάρξει μια κάθαρση από αυθαίρετες πρακτικές. Από εργοδοτικές πρακτικές οι οποίες τις βλέπουμε να συμβαίνουν στις δουλειές. Πρέπει οι άνθρωποι που αποφασίζουν να μιλήσουν να έχουν την απόλυτη στήριξη μας. Νομική, ηθική και κινηματική. Τα Σωματεία είναι καταφύγια. Αυτή τη στιγμή πέφτουν γύρω- γύρω βόμβες και οι άνθρωποι πάνε στα καταφύγια τους» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ, Κώστας Κεχαγιόγλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αναδειχθούν όλα αυτά τα περιστατικά.

«Η υπουργός Πολιτισμού δεν είναι άξια να είναι υπουργός Πολιτισμού»

«Είμαστε εδώ σήμερα για να κάνουμε αυτή την ελαφρώς ακτιβιστική ενέργεια και να απαιτήσουμε αυτό που απαιτεί όλη η ελληνική κοινωνία. Να παραιτηθεί αμέσως η κ. Μενδώνη. Η υπουργός Πολιτισμού δεν είναι άξια να είναι υπουργός Πολιτισμού. Πρώτον, γιατί έχει αφήσει απροστάτευτο έναν ολόκληρο κλάδο εδώ και ένα χρόνο. Δεύτερον, προκύπτει αυτή η τεράστια ηθική και ποινική κρίση και κάνει την πάπια εδώ και τέσσερις βδομάδες. Τρίτον, προχθες είχε το απύθμενο θράσος να αποκαλέσει την υποκριτική ως τέχνη της εξαπάτησης, να πει δηλαδή “ο κ. Λιγνάδης με εξαπάτησε γιατί είναι καλός ηθοποιός”, άρα για τις κρατικές σκηνές να παίρνουμε ατάλαντους μην τυχόν είναι σε θέση να εξαπατήσουν την υπουργό» είπε από πλευράς του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 και ηθοποιός, Κλέωνας Γρηγοριάδης στο TPP, ο οποίος βρέθηκε στην κινητοποίηση.

«Η παραίτηση της υπουργού πλέον είναι μονόδρομος»

«Είμαστε εδώ για να πιέσουμε. Η παραίτηση της υπουργού πλέον είναι μονόδρομος. Μετά και από την τελευταία συνέντευξη όπου επέλεξε να πει ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτα και να κακοποιήσει ουσιαστικά λεκτικά τους ηθοποιούς συγχέοντας την υποκρισία με την εξαπάτηση, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την παραίτηση της. Αυτό που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι οι κινήσεις της κυβέρνησης από τη στιγμή που βγήκε η πρώτη καταγγελία μέχρι σήμερα. Οι κινήσεις αυτές μυρίζουν συγκάλυψη, δεν ήταν στην κατεύθυνση της κάθαρσης» σημειώνει, μιλώντας στο TPP, η Μαργαρίτα Συγγενιώτου, οργανωτική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις