X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Μενού «υπόπτων» για την Προανακριτική Επιτροπή

Το κατώφλι της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής θα περάσουν το απόγευμα της Πέμπτης ως «ύποπτοι» οι εκδότες Ιωάννης Φιλιππάκης και Αλέξανδρος Τάρκας, και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, καθώς και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Νέος κύκλος ερευνών από τον Άρειο Πάγο μετά την προσκόμιση των διαβαθμισμένων εγγράφων του FBI από τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.
Μενού «υπόπτων» για την Προανακριτική Επιτροπή
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Στα έδρανα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση των καταγγελιών κατά Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, και άλλες υποθέσεις της Δικαιοσύνης μετά την επέκταση του κατηγορητηρίου από την κυβέρνηση, αναμένεται να βρεθούν στις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης τρία επιπλέον πρόσωπα, που έχουν κληθεί «για παροχή εξηγήσεων χωρίς όρκο κατά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ενημέρωσή τους για τη χρήση των παρεχόμενων προς αυτούς δικαιωμάτων σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Πρόκειται για την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη και τον αρθρογράφο της εφημερίδας και εκδότη, Αλέξανδρο Τάρκα, τους οποίους επέλεξε η κυβερνητική πλειοψηφία αγνοώντας όλες τις άλλες προτάσεις των μελών της Επιτροπής. Επίσης, στην Προανακριτική αναμένεται να προσέλθει και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η δημοσιογράφος και οι εκδότες αναμένεται να ζητήσουν αναβολή, ώστε να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας.

«Η απόφαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής να με καλέσει ως ύποπτη με αφορμή τους εις βάρος μου ισχυρισμούς του συκοφάντη και ερευνουμένου ως υπόπτου για απάτη από την Ελληνική Δικαιοσύνη, Σάμπυ Μιωνή, είναι μια ακόμα προσπάθεια των σκοτεινών κύκλων που διακινούσαν το μαύρο πολιτικό χρήμα να με τρομοκρατήσουν, να με φιμώσουν, και να με εξαφανίσουν από το χώρο της ερευνητικής δημοσιογραφίας» σχολίασε μετά την κλήση της η δημοσιογράφος, της οποίας οι αποκαλύψεις εκτείνονται από το σκάνδαλο Novartis έως τη λίστα Λαγκάρντ και υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται πως για την κλήση της Γ. Παπαδάκου ως ύποπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση, με την οποία περιορίστηκε να εκφράσει την έκπληξή του για την παραπάνω εξέλιξη, καθώς και τη συμπαράστασή του, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της Ενημέρωσης».

Διαβάστε ακόμα:

Κατάχρηση εξουσίας και προσπάθεια φίμωσης από την Προανακριτική καταγγέλλουν οι κληθέντες ως «ύποπτοι»

«Η πασιφανής κατάχρηση εξουσίας που ασκείται έχει ως στόχο την εκδοτική μου ομηρία αφού είναι γνωστό ότι η δεκαετής ανεξάρτητη και επιτυχημένη πορεία της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” έχει ενοχλήσει πολλαπλώς όσους κρύβονται πίσω από αυτή την φαρσοκωμωδία. Δυστυχώς γι αυτούς, τους γνωρίζω πολύ καλά για να τους φοβάμαι» σχολίασε από την πλευρά του ο εκδότης, Γ. Φιλιππάκης.

Επιχείρηση στοχοποίησης των εισαγγελέων

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Καθημερινή, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και οι δύο στενοί συνεργάτες της, επίκουροι εισαγγελείς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, κλήθηκαν από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή, για να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και ψευδών βεβαιώσεων, αδίκημα, που έχει να κάνει με την κατηγορία της ψευδορκίας που σχετίζεται με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τόσο η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, όσο και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ και οι τρεις προσκόμισαν στοιχεία και έγγραφα με τα οποία αντικρούουν τις κατηγορίες. Όπως αναφέρεται, μετά την προσκόμιση των εγγράφων του FBI στην Προανακριτική, τα οποία φέρεται να είχε υπεξαιρέσει ο αντεισαγγελέας Αγγελής, ενδέχεται να κληθούν για πρόσθετες εξηγήσεις τόσο οι τρεις, όσο και ο αντεισαγγελέας.

Διαβάστε ακόμα:

Στο φως τα έγγραφα του FBI και οι διαδρομές χρήματος του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα (UPD)


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις