«Η επικήρυξη με 100.000 των δραστών της επίθεσης στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έρχεται σε αισθητή αντίθεση με τη σωρεία δικαιολογιών και θεσμικής ανοχής που μετήλθε στην υπόθεση του (ακόμα) φυγόποινου Χρήστου Παππά» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25, με τίτλο: «Για μια χούφτα ιδεολογική ηγεμονία».

Υπενθυμίζεται ότι την παλαιά τακτική του θυμήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκηρύσσοντας χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τους τραμπουκισμούς στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Επιλεκτική επικήρυξη από Χρυσοχοΐδη με το βλέμμα μόνο στους τραμπουκισμούς στον Πρύτανη

«Το ΜέΡΑ25 καταδίκασε την επίθεση στον Πρύτανη, αλλά μένουμε έκπληκτοι από τη διαφορά προτεραιοτήτων μεταξύ μιας επαίσχυντης πλην αναίμακτης επίθεσης, και τη σύλληψη του υπαρχηγού μιας εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με πολύ αίμα, βαριά εγκλήματα και πολύ τρόμο.

Διορθώνουμε: ΔΕΝ μένουμε έκπληκτοι. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς πολιτική χρήση δύο μέτρων και δύο σταθμών που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σε κάθε πεδίο, από την διαχείριση της δημόσιας τάξης μέχρι τη διαχείριση της πανδημίας» προσθέτει.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η επικήρυξη με 100.000 των δραστών της επίθεσης στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έρχεται σε αισθητή αντίθεση με τη σωρεία δικαιολογιών και θεσμικής ανοχής που μετήλθε στην υπόθεση του (ακόμα) φυγόποινου Χρήστου Παππά.

Το ΜέΡΑ25 καταδίκασε την επίθεση στον Πρύτανη, αλλά μένουμε έκπληκτοι από τη διαφορά προτεραιοτήτων μεταξύ μιας επαίσχυντης πλην αναίμακτης επίθεσης, και τη σύλληψη του υπαρχηγού μιας εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με πολύ αίμα, βαριά εγκλήματα και πολύ τρόμο.

Διορθώνουμε: ΔΕΝ μένουμε έκπληκτοι. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς πολιτική χρήση δύο μέτρων και δύο σταθμών που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σε κάθε πεδίο, από την διαχείριση της δημόσιας τάξης μέχρι τη διαχείριση της πανδημίας.

Στο βωμό μιας βραχύβιας και απατηλής «ιδεολογικής ηγεμονίας», η κυβέρνηση θυσιάζει κάτι πολύ σοβαρό: την εμπιστοσύνη των πολιτών, που φανερά πλέον βρίσκονται ένα βήμα πριν την καθολική αμφισβήτηση των κυβερνητικών πολιτικών.

Το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο. Και σίγουρα θα υπερβαίνει τον Φαρ-Ουέστ κουμπαρά του κυρίου Χρυσοχοϊδη.