Χωρίς μέρος του δώρου Χριστουγέννων θα περάσουν τις γιορτές χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, καθώς το κράτος θα καταβάλλει το επίδομα σε δύο δόσεις, με τη δεύτερη να προορίζεται για τον Ιανουάριο. Ωστόσο η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», στις 21 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή τον Δεκέμβριο, αναμένεται να λάβουν από το κράτος τμήμα του δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα των αναστολών από 1 Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου, ενώ σε δεύτερο χρόνο και ειδικότερα τον Ιανουάριο, πρόκειται να εισπράξουν την αναλογία του δώρου για τον χρόνο αναστολής του Δεκεμβρίου.

Η καταβολή σε διαφορετικές ημερομηνίες των δύο μερών του επιδόματος φαίνεται πως θα γίνει καθώς, μέχρι την πληρωμή του δώρου δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των δηλώσεων αναστολών μηνός Δεκεμβρίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Ωστόσο οι εργοδότες θα είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό που τους αντιστοιχεί για τον χρόνο που ο υπάλληλος εργάστηκε κανονικά στο 8μηνο Μάιος – Δεκέμβριος έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο «Open» τη Τετάρτη, «σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου να καταβάλλουν το κομμάτι που τους αν αναλογεί, ενώ για τη δική μας πλευρά στη δυνατότητα που έχουμε να γνωρίζουμε ποιές είναι οι αναστολές των εργαζομένων στους 8 μήνες που έχει αναφορά το επίδομα των Χριστουγέννων, θα πληρώσουμε από το υπουργείο Εργασίας, δια μέσου της ΕΡΓΑΝΗ, το δώρο που αντιστοιχεί στις αναστολές και κλειστών και πληττόμενων», είπε ο υπουργός Εργασίας.