X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Μέσω Twitter στήνει δικαστήριο ο Τραμπ, ζητώντας την επιβολή θανατικής ποινής για τον βομβιστή της Βοστώνης

Χρησιμοποιώντας ως κύριο αφήγημα της προεκλογικής του εκστρατείας την αμείλικτη αυστηρότητα απέναντι στο έγκλημα, ο Ντ. Τραμπ επαναφέρει συνεχώς το ζήτημα της θανατικής ποινής, ζητώντας συχνότερη καταφυγή σε αυτή την αποτρόπαια ποινή. Αυτή την φορά, ασκώντας και πάλι πολιτική μέσω Twitter, έθεσε επί τάπητος την θανάτωση του νεαρού βομβιστή της Βοστώνης που έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
|

«Τόσες πολλές ζωές χάθηκαν ή καταστράφηκαν»: η θανατική ποινή «σπάνια αξίζει τόσο σε κάποιον» όσο στον Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Με αυτό τον τρόπο ο Πρόεδρος της Αμερικής θέλησε να υποδείξει στην δικαιοσύνη ότι πρέπει να οδηγήσει τον βομβιστή στον θάνατο, ενώ συνέχισε αναφέροντας: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει εκ νέου να επιβληθεί η ποινή του θανάτου, η χώρα μας δεν μπορεί να αφήσει την απόφαση αυτή του εφετείου σε ισχύ».

 

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση του εφετείου, προβλέπει την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης για την υπόθεση του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, έναντι της θανατικής ποινής που αρχικά είχε αποφασιστεί, με το πρόβλημα στην επιλογή των ενόρκων να έχει συμβάλει στην απόφαση αυτή και να οδηγεί στην επιστροφή του φακέλου ώστε να επανεξεταστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 ο 19χρονος τότε Τσάρναεφ πραγματοποίησε μαζί με τον αδερφό του  βομβιστική επίθεση κατά την διάρκεια Μαραθωνίου στην Βοστώνη, οδηγώντας στον θάνατο 3 ατόμων και τον τραυματισμό 264.

Το 2015 η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδίκη σε θάνατο, με την υπεράσπιση από την μεριά της  να επικαλείται το νεαρό της ηλικίας του δράστη και να συσχετίζει το τρομοκρατικό χτύπημα με την επιρροή του μεγαλύτερου αδελφού, που έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με την αστυνομία κατά την διάρκεια της δίωξης.

Η παραπάνω παρέμβαση Τραμπ έρχεται σε απόλυτη σύμπνοια με την μέχρι τώρα διαρκώς πιο συντηρητική ρητορική που χρησιμοποιείται στην προεκλογική εκστρατεία. 

Οι αναφορές στην θανατική ποινή το τελευταίο διάστημα είναι συνεχής με τα λόγια να έχουν περάσει και στο πεδίο των πράξεων, καθώς ήδη μέσα στον Ιούλιο έχουν πραγματοποιηθεί τρεις θανατώσεις με χρήση αινέσιμων διαλυμάτων, ενώ άλλες τέσσερις είναι προγραμματισμένες μέχρι τον Σεπτέμβρη.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις