Μετά το όργιο αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα στη Νέα Σμύρνη, η Α. Πελώνη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ισχυριζόμενη πως το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας «είναι ευκαιρία να χαμηλώσουν οι τόνοι και να χαλαρώσουν οι πολίτες με τις οικογένειές τους».

«Πονάω – Ως εδώ με την καταστολή»: Μαζικές συγκεντρώσεις σε δεκάδες πλατείες

Παρά τα βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και τις μαρτυρίες πολιτών για άγρια καταστολή της αστυνομίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε πως η πλειοψηφία της κοινωνίας επιζητά κοινωνική ηρεμία, ασφάλεια και επιστροφή στην κανονικότητα.

Εισβολή αστυνομικών και βία μέσα σε πολυκατοικία, κυνηγώντας πολίτη που χειροκρότησε ειρωνικά

Η τοποθέτηση της Α. Πελώνη:

«Ύστερα από μια δύσκολη εβδομάδα και ενώ το τριήμερο αυτό ήταν ευκαιρία να χαμηλώσουν οι τόνοι και να χαλαρώσουν οι πολίτες με τις οικογένειές τους, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε 31 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά και τον χειρότερο εαυτό της.

Εγκαλεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ την ίδια ώρα υποσκάπτει τις άμυνες της κοινωνίας απέναντι σε αυτή. Υπονομεύει έτσι την έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

Η πλειοψηφία της κοινωνίας επιζητά κοινωνική ηρεμία, ασφάλεια και επιστροφή στην κανονικότητα. Η αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται για ακόμη μια φορά μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Και αποδεικνύει πώς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάνεις το μόνο που ξέρεις καλά».

«Ο μόνος που χαλαρώνει με τριήμερα είναι ο Μητσοτάκης»

Μετά την τοποθέτηση της Α. Πελώνη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως «ο μόνος που χαλαρώνει με τριήμερα εδώ και ένα χρόνο είναι ο κ. Μητσοτάκης», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να κουνά το δάκτυλο στους πολίτες που «είναι σε απόγνωση από τις αποτυχίες σας, το όργιο καταστολής».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

«Ενημερώνουμε την κα Πελώνη ότι ο μόνος που χαλαρώνει με τριήμερα εδώ και ένα χρόνο είναι ο κ. Μητσοτάκης. Οι πολίτες δυστυχώς δεν απολαμβάνουν αυτό το δικαίωμα ακριβώς λόγω της πολιτικής της κυβέρνησής του.

Αντί να συνεχίσει λοιπόν η κυβέρνηση την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ καλό θα ήταν έστω και τώρα να κάνει τα αυτονόητα, όπως η συνταγογράφηση των τεστ και η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Σταματήστε να κουνάτε το δάκτυλο στους πολίτες που είναι σε απόγνωση από τις αποτυχίες σας, το όργιο καταστολής και έστω για μια φορά αναλάβετε τις ευθύνες σας».