Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο δικηγόρος του επιχειρηματία ζήτησε προθεσμία για να λάβει τη δικογραφία και να ενημερωθεί για ποια θέματα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο Β. Μαρινάκης, καθώς φέρεται να δηλώνει άγνοια για την υπόθεση για την οποία καλείται.
 
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως εικάζεται ότι η κλήση του στην Εισαγγελία άπτεται του σκέλους της υπόθεσης που αφορά το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κλήσεις για κατάθεση έχουν λάβει επίσης ο Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Capital, εταιρείας συμφερόντων του Μαρινάκη, ο ασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης και ο Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, δικηγόρος και συνεργάτης του εφοπλιστή. Ολοι καλούνται από την εισαγγελική λειτουργό σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων οι οποίες προέκυψαν από την έρευνα.
 
Η πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση του Noor One, με σκοπό να εξακριβωθούν πιθανές κακουργηματικές πράξεις, όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κι άλλα αδικήματα που συνδέονται με την ηρωίνη, φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία. Σημειώνεται επίσης ότι πριν από δύο μήνες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας είχε καταγγείλει στην ΕΛ.ΑΣ. απειλές
 
Στις 12 Αυγούστου 2016 η αντεισαγγελέας Εφετών, Μαρία Τρουπή, άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για την πλειονότητα των κατηγορουμένων του ναρκόπλοιου.