Την περασμένη Παρασκευή γνωστοποιήθηκε ότι η ΕΛΑΣ, άνοιξε δικογραφία εναντίον του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία και αφορά την συγκέντρωση της Ομοσπονδίας και το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους στις 30 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι δυνάμεις των ΥΜΕΤ είχαν εμποδίσει με τη βία τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να κατέβουν στον δρόμο.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την δίωξη κατά του Μιχάλη Γιαννακού «στο πλαίσιο του κατάπτυστου νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων». Παράλληλα επισημαίνει πως «γνωρίζουμε ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, προάγγελος της κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων μας», ξεκαθαρίζοντας ότι «η σιγή νεκροταφείου δεν θα περάσει».

Με δικογραφίες και δίωξη απαντάει η ΕΛ.ΑΣ στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Το Γενικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καταγγέλλει την ποινική δίωξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στο πλαίσιο του κατάπτυστου νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις διώξεις θα καταφέρουν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες μας για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, της αξιοπρέπειας μας.

Γνωρίζουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους είναι αυτή που γεννάει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας και επιδιώκουν να μας φιμώσουν, να μας τρομοκρατήσουν.

Γνωρίζουμε ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, προάγγελος της κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Θα αχρηστεύσουμε στην πράξη τις άθλιες μεθοδεύσεις τους.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η ποινική δίωξη σε βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Η σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει.

Σε απολογία καλείται και η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ

Μετά από τη δίωξη όμως στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, αποφασίστηκε και η δίωξη και πάλι με βάση τον νόμο περιορισμού των συναθροίσεων και στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου για διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών έξω από το υπουργείο Υγείας στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter ο γιατρός και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, πρόκειται για μια συγκέντρωση στην οποία «δεν υπήρχε ούτε υποψία… “επεισοδίου” (δείτε τα τότε δημοσιεύματα), τον δρόμο τον έκλεισε η τροχαία και μετά από συνεννόηση με τον εκεί αστυνομικό υπεύθυνο αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον ΓΓ του υπουργείου», αναφέρει καταδεικνύοντας την όλη κατασκευασμένη κατηγορία και αντίστοιχα δίωξη.