Όπως επισήμανε, σε περίπτωση που υπάρξει σύγκλιση μεταξύ των 29 μελών της επιτροπής, η θέση του είναι ότι αρχικά θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα μεταβατικό πολιτικό σχήμα: «Να προχωρήσουμε αρχικά σε ένα μεταβατικό πολυκομματικό σχήμα και στη συνέχεια αυτό να οδηγήσει το ενιαίο προοδευτικό σχήμα με τη δομή και τα όργανά του. Αυτό γιατί είναι κάτι το οποίο νομίζω θα καλύψει όλες τις πλευρές οι οποίες συμμετέχουν σ΄ αυτόν τον διάλογο».

«Στο τέλος προτείνεται η διαδικασία να οδηγήσει σε εκλογή νέου επικεφαλής του διευρυμένου νέου φορέα από τη βάση, με ανοιχτό μητρώο χωρίς κανένα αποκλεισμό γιατί πρέπει να δώσουμε το στίγμα ότι τη βάση, την κοινωνία όχι μόνο την ακούμε, αλλά την κάνουμε συμμέτοχη σ΄ αυτή τη διαδικασία» πρόσθεσε.

Φ.Γεννηματά: Να φέρει λύσεις ο Τσίπρας, αλλιώς να παραιτηθεί

«Να δώσει λύση. Να μην ξαναοδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Διαφορετικά θα πρέπει να παραιτηθεί» τόνισε για ακόμη μία φορά η Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο για τη συσπείρωση των κεντροαριστερών φιλοευρωπαικών δυνάμεων. 

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει παραδώσει τα πάντα» και ότι «φέρνει έναν τεράστιο λογαριασμό στον ελληνικό λαό και ο λογαριασμός έχει και ΦΠΑ 24%».

Σε συνέντευξή της στο Mega η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να απειλεί την Ελλάδα. Δεν αντέχει η χώρα νέες περιπέτειες εξαιτίας του κ. Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Συμπλήρωσε ότι το κόμμα της είναι πάντα έτοιμο για εκλογές επειδή δεν τις φοβάται και επανέλαβε ότι το κόμμα της «δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση Τσίπρα».