X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Μεταμεσονύκτια διαμαρτυρία της Εστίασης το Σάββατο στο Σύνταγμα

Ουσιαστικές και δραστικές λύσεις για τον κλάδο διεκδικούν επαγγελματίες του χώρου της εστίασης το προσεχές Σάββατο, ανακοινώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, αμέσως μετά τα μεσάνυχτα. Κατάργηση του οριζόντιου μέτρου του ωραρίου, μείωση ενοικίων, ΦΠΑ στο 6% για όλη την εστίαση, επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις και όχι δάνεια, μείωση δημοτικών τελών, μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ, προστασία της πρώτης κατοικίας, μεταξύ των αιτημάτων της κινητοποίησης.
|

«Μετά τις φοβερές παροχές που παρουσιάστηκαν στην ΔΕΘ η αντίδραση μας είναι μονόδρομος. Αυτό το Σάββατο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων μας μαζευόμαστε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και διαδηλώνουμε ειρηνικά και με τις δέουσες αποστάσεις, αρχικά για την εις στο διηνεκές παράταση του μειωμένου ωραρίου αλλά και για όλα τα υπόλοιπα δίκαια αιτήματα μας. Ακολουθεί η αφίσα της συγκέντρωσης την οποία μοιραζόμαστε παντού!!! Και θα ακολουθήσουν ενημερώσεις με λεπτομέρειες για ενέργειες που θα γίνουν παράλληλα» αναφέρει στο κάλεσμά του ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του συντονιστικού του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, από την κυβέρνηση ζητείται:

 1. Κατάργηση του οριζόντιου μέτρου του ωραρίου, με παράλληλη διάκριση των περιορισμών του ωραρίου με κριτήρια ΚΑΔ, τ.μ. και συνδυασμών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η αρχή της αναλογικότητας καταστρατηγείται δραματικά με αυτό το μέτρο και αναγκάζει τον κόσμο που είναι προστατευμένος στα μαγαζιά μας, που τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και οι αποστάσεις, να συνωστίζεται στις πλατείες μετά τις 00.00.
 2. Νομοθετική ρύθμιση μείωσης των ενοικίων και απαγόρευση εξώσεων με παράλληλες ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες.
 3. Πλήρης επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και επιδότηση του μισθολογικού κόστους κατά 50%, σύμφωνα με τα πρότυπα Ιταλίας και Γερμανίας.
 4. Φ.Π.Α. 6% για όλη την εστίαση έως τον Μάη του 2021.
 5. Επιχορήγηση 10% επί του τζίρου του 2019 στις μικρές επιχειρήσεις.
 6. Μείωση σε όλα τα δημοτικά τέλη κατά 50%.
 7. Νέα ρύθμιση 120 δόσεων με μηδενικά επιτόκια.
 8. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
 9. Σε περίπτωση ανάγκης επιβολής σκληρών περιοριστικών μέτρων (τοπικά lock down) παράλληλη επιδότηση ιδιοκτητών και εργαζομένων.
 10. Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ με περισσότερες δόσεις στις ρυθμίσεις.
 11. Προστασία 1ης κατοικίας.
 12. Θέσπιση Δικαιοστασίου σε όλη τη ελληνική επικράτεια.

Τα παραπάνω αιτήματα προτείνεται να έχουν ισχύ έως τον Μάη του 2021.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις