Τα δημοσιονομικά ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω τεκμηρίωση στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης και τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης του Σαββάτου, είναι σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη, αφορούν:  

– Στο θέμα του δημοσιονομικού κενού 2% του ΑΕΠ, το οποίο υπάρχει το 2019 σύμφωνα με το ΔΝΤ.
– Στο πόσοι Έλληνες πληρώνουν φόρο εισοδήματος (σ.σ. κατά το ΔΝΤ, το 50% των φορολογουμένων δεν καταβάλλουν φόρο εισοδήματος, λόγω του υψηλού αφορολόγητου).
– Στο ύψος της κρατικής χρηματοδότησης προς το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα. Κατά τον κυβερνητικό παράγοντα, τα στοιχεία του ΔΝΤ στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι υπερβολικά.
 
Τα προαναφερθέντα ζητήματα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, τίθενται προς εξέταση στα τεχνικά κλιμάκια. Επίσης, σε επίπεδο ειδικών, τεχνικών κλιμακίων θα συζητηθεί και το θέμα των αντίμετρων, καθώς υπάρχουν σοβαρές διαφορές ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ, ως προς το περιεχόμενο των παρεμβάσεων.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας προέβλεψε ότι θα «σβήσει» η διαφορά μεταξύ ελληνικής πλευράς και θεσμών για το δημοσιονομικό κενό του 2018, ενώ διέψευσε ότι το ΔΝΤ ζήτησε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων την περικοπή των συντάξεων από το 2018.
 
Την Κυριακή (κατά πάσα πιθανότητα στις 15.00) θα υπάρξει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εφης Αχτσιόγλου αντίστοιχα, με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας, για τα εργασιακά και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Για τα δημοσιονομικά, ενδέχεται να υπάρξει νέα συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας.