Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Documento, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος βρίσκεται υπόδικος στην υπόθεση του Νoor1, φέρεται να προσπαθεί μέσω νομικών προτάσεων περί δήθεν ακυρότητας της διαδικασίας να ακυρώσει και τις διώξεις, με αποτέλεσμα να έχει στην ουσία κλειδωθεί προς το παρόν η δίωξη στο συρτάρι της αρμόδιας εισαγγελέως Διαφθοράς μέχρις ότου το Δικαστικό Συμβούλιο αποφασίσει.

Όπως επισημαίνεται από το δημοσίευμα, η πλευρά του επιχειρηματία δεν επικαλείται την ουσία της υπόθεσης και τα στοιχεία που προέκυψαν με τη δικαστική συνδρομή αλλά το αν είχε ή όχι δικαίωμα η εισαγγελέας Ε. Τζίβα να τα λάβει υπόψη της εφόσον διερευνούσε άλλη υπόθεση.

Σύμφωνα με τη νομική προσέγγιση που φέρεται να έχει η πλευρά του Β. Μαρινάκη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα δεν είχε καν δικαίωμα να διενεργήσει έρευνα για τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης του Noor 1, αλλά ούτε και –αξιολογώντας στη συνέχεια τα στοιχεία τα οποία συνέλεξε– να ασκήσει την ποινική δίωξη που άσκησε.
 

Μάλιστα, κατά το δημοσίευμα, ο Ε. Μαρινάκης επιδιώκοντας να κηρυχθεί άκυρη η ποινική δίωξη, υποστηρίζει ότι η Ε. Τζίβα έπρεπε να ψάξει άλλα αδικήματα –με βάση την παραγγελία που της είχε αποσταλεί– και άλλα διερεύνησε, ενώ τη μέμφεται αποδίδοντάς της σκοπιμότητα για την επιλογή της να μην ανοίξει τα χαρτιά της συμπεριλαμβάνοντας αναλυτικό «κατηγορητήριο» στην κλήτευση που του είχε αποστείλει, καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.