Σύμφωνα με ρεπορτάζ στα «Χανιώτικα Νέα» πρόκειται για ναύτη του αεροπλανοφόρου «USS Gerald Ford» των ΗΠΑ, ο οποίος κυκλοφορούσε µεθυσµένος στο ενετικό λιµάνι και στη συνέχεια µπήκε σε µπαρ της παλιάς πόλης, παρενόχλησε μια παρέα φοιτητών και ένα ζευγάρι και χτύπησε έναν θαμώνα.

«Πίναµε το ποτό µας όταν ήρθε (ο ναύτης) και ξεκίνησε να παραµιλάει και να παρενοχλεί κόσµο. Επειδή οι κοπέλες στην παρέα ένιωσαν ανασφάλεια, του είπα ότι ο κόσµος δεν νιώθει άνετα και του ζήτησα να µην ενοχλεί την παρέα. Αυτός συνέχισε. Φώναζε να κλείσει η µουσική. Μετά πήγε σε ένα ζευγάρι και έκανε τα ίδια και φώναζε ότι είναι ο… δάσκαλος που θα µας µάθει… οικονοµικά. Έλεγε ασυναρτησίες. Το ζευγάρι έφυγε και βγήκε έξω και το ακολουθούσε. Βγήκαµε και εµείς, µη γίνει κάτι. Εκείνος, θύµωνε περισσότερο. Μέχρι να έρθει το 100, έριξε µπουνιά σε έναν άνθρωπο. Εµένα προσωπικά µε έσπρωχνε και µάλιστα πιο έντονα για να µε ρίξει. Ευτυχώς ήρθε το 100. Ήρθαν οι αστυνοµικοί. Στην αρχή ρώτησαν το παιδί που ήταν χτυπηµένο αν θα του κάνει καταγγελία. Το παιδί δεν ένιωθε άνετα. Στο τέλος κατέληξαν να τον προσάγουν. Αυτός αντιστάθηκε» αναφέρει ένας από τους φοιτητές.

«Θα πάτε φυλακή… Εσείς θα πάτε φυλακή… Θέλω να µιλήσω µε το ΝΑΤΟ, δεν έχετε δικαίωµα να µε συλλάβετε» φώναζε στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του.

Μεθυσμένοι αμερικανονατοϊκοί χτύπησαν δυο 15χρονα κορίτσια

Ενα ακόμη περιστατικό καταγγέλει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων σε ανακοίνωσή της στην οποία κάνει λόγο για μεθυσμένους Αμερικανονατοϊκούς στρατιώτες που επιτέθηκαν σε δύο 15χρονες:

«Να φύγουν τώρα οι δολοφόνοι των λαών από την πόλη μας!

Την ώρα που η πόλη μας μα και ολόκληρη η Ελλάδα σείεται από τις διαδηλώσεις χιλιάδων λαού που απαιτεί να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, να μην έχει καμιά εμπλοκή η χώρα μας σε αυτό το μακελειό, αυτήν ακριβώς την ώρα κατέπλευσε στη Σούδα, το αεροπλανοφόρο “USS Gerald R. Ford” για αναψυχή των Αμερικανών στρατιωτικών του!

Και πριν περάσει ούτε ένα 24ωρο από την παραμονή τους εδώ, αφού πρώτα απαγορεύτηκε στους κατοίκους της πόλης η χρήση της οδού Πλουμιδάκη, μεθυσμένοι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δυο 15χρονα κορίτσια με χαστούκια και μπουνιές, στην περιοχή του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων! Και δεν είναι η πρώτη φορά! Όποτε κι αν βρεθούν εδώ για την αναψυχή τους το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο με τους μεθυσμένους στρατιώτες να επιτίθενται σε περαστικούς, να αλωνίζουν στις γειτονιές μας βρίζοντας και προκαλώντας, να αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας!

Φτάνει πια! Ως εδώ!

Είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας, οι φονιάδες των παιδιών του Παλαιστινιακού λαού!

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να τους μαζέψουν!

Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να δώσει τη δική του απάντηση σε όλα αυτά, μέσα από τον αγώνα του για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού, να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου από τη Σούδα και τη χώρα μας γενικότερα, να ξεκουμπιστούν οι φονιάδες των λαών από την πόλη μας!».

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, για το «απαράδεκτο περιστατικό βίας που έλαβε χώρα το Σάββατο βράδυ, όπου μεθυσμένοι αμερικανοΝΑΤΟικοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δυο 15χρονα κορίτσια με χαστούκια και μπουνιές, στην περιοχή του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων!». Όπως επισημαίνει στην σχετική ανακοίνωση «δεν είναι η πρώτη φορά! Όποτε κι αν βρεθούν εδώ για την αναψυχή τους το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο με τους μεθυσμένους στρατιώτες να επιτίθενται σε περαστικούς, να αλωνίζουν στις γειτονιές μας βρίζοντας και προκαλώντας, να αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας!

Καλούμε τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας να καταδικάσουν το γεγονός αλλά και όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις οι οποίες έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα αεροπλανοφόρο, ορμητήριο δολοφονικών επιθέσεων και επικίνδυνων εξελίξεων τόσο για τους λαούς στις χώρες των οποίων εκτελούν επιχειρήσεις όσο και για το δικό μας το λαό.
Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στη πολύμορφη βία ,καταδικάζουμε την απαράδεκτη πράξη και απαιτούμε:

Καμία ανοχή στους τραμπούκους του ΝΑΤΟ!

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου!».

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει:

«Για πολλοστή φορά ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στρατιώτες πρωταγωνιστούν σε επεισόδια τραμπούκικης και επικυρίαρχης συμπεριφοράς στην πόλη των Χανίων.

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο το βράδυ ΑμερικανοΝΑΤΟικοί του πληρώματος του “USS Gerald R. Ford” επιτέθηκαν σε δύο ανήλικες μαθήτριες, χαστουκίζοντας και γρονθοκοπώντας τες.

Πρόκειται για περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα επεισόδια που έχουν προκαλέσει από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους στα Χανιά και είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και στα δεκάδες των προηγούμενων επισκέψεων των μακελάρηδων στην πόλη μας.

Η μετατροπή της πόλης αλλά και της χώρας ολόκληρης σε ορμητήριο των δολοφόνων αλλά και σε μέρος αναψυχής τους, μόνο την ασφάλεια και την προστασία του χανιώτικου λαού δεν εξασφαλίζει. Η νεολαία, ο χανιώτικος λαός συνολικά όμως έχει πείρα. Δεν θα επιτρέψει να κυριαρχούν ο φόβος και η τρομοκρατία κάθε φορά που τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα αράζουν στη Σούδα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που μαζί με τις προηγούμενες και το σύνολο των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, έχουν αλυσοδέσει τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, έχουν μετατρέψει τελικά την πόλη μας σε “Τρούμπα”, απαιτώντας την ανοχή και τη συνενοχή μας στο όνομα των ματωμένων δολαρίων τους.

Καλούμε τον χανιώτικο λαό να δώσει αποστομωτική απάντηση δυναμώνοντας την πάλη:

Για να φύγουν οι φονιάδες των λαών από τα Χανιά και όλη τη χώρα.

Για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα.

Για απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Για να σταματήσει κάθε στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Για να εκφραστεί ακόμα πιο πλατιά και αποφασιστικά η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και να δικαιωθεί το δίκαιο αίτημα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ».