«Οι αγώνες της κοινωνίας ενάντια στην αδικαιολόγητη και επιζήμια για την ελληνική οικονομία αποκρατικοποίηση των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων, δημιούργησε την ανάγκη του συντονισμού των δράσεων των τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.
 
Τονίζεται δε ότι τα Περιφερειακά Αεροδρόμια «ανήκουν στον λαό» και «δεν αποτελούν λεία του ΤΑΙΠΕΔ και των επίδοξων επενδυτών», είναι δε «απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας – κερδοφορίας τους». Και ζητείται «να ακυρωθούν άμεσα οι δρομολογούμενες αποκρατικοποιήσεις των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων», ενώ τα μέλη της Πρωτοβουλίας επιφυλάσσονται να ασκήσουν «κάθε νόμιμο δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες για τον σκοπό αυτό».
 
Όπως ανακοινώθηκε, η «Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων» θα δώσει συνέντευξη τη Δευτέρα 13:30 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και νωρίτερα θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 κ΄ Σταδίου).
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ