Οι εντάσεις που προκλήθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη από τις επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων κατά πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, φαίνεται πως κάνουν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης σε περιοχές γύρω από την πλατεία κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ορών.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στο εξής η πλατεία θα παραμένει κλειστή από τις 21:00 έως τις 06:00 μέχρι νεωτέρας και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να καταγράφονται παρόμοια φαινόμενα και αλλού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων υπερτοπικής εμβέλειας.

Παράλληλα, επιτέθηκε στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία τη Δευτέρα και την Τρίτη, κάνοντας λόγο για «κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους επιστήμονες υγείας και τις συμβουλές τους, περιφρονούν τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις του κράτους για τους κινδύνους του συγχρωτισμού». Υποστήριξε πως η κυβέρνηση παίρνει μέτρα απαγόρευσης «με αίσθημα ευθύνης» απέναντι στους πολίτες και στις ευπαθείς ομάδες.

Πλατεία Αγίου Ιωάννου επέμβαση της Αστυνομίας

Gepostet von protothema.gr am Mittwoch, 6. Mai 2020

«Όσα διαδραματίστηκαν τις δυο προηγούμενες ημέρες στην Αγία Παρασκευή, δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους επιστήμονες υγείας και τις συμβουλές τους, περιφρονούν τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις του κράτους για τους κινδύνους του συγχρωτισμού, ιδιαίτερα όταν δεν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης και προστασίας, και, κυρίως, αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες και για τις συνέπειες των άσκοπων μαζικών και χωρίς μέτρα συγκεντρώσεων.

Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Την Τρίτη, επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού. Ως εκ τούτου η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και ο σεβασμός στην προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τις οδηγίες, επιβάλλει την λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Οι ανάγκες σωματικής άσκησης, εκτόνωσης, μετακίνησης, ακόμα και συνάντησης με οικείους και φίλους, επιβάλλεται για λόγους Δημόσιας Υγείας να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί και βασίζονται στις εισηγήσεις της Επιτροπής των έμπειρων λοιμωξιολόγων και οι οποίοι συστήνουν την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, συγκεντρώσεων και συγχρωτισμού.

Ο ιός είναι ακόμα εδώ. Ο κίνδυνος τεράστιος. Η βούλησή μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου ξεκάθαρη» τόνισε και προειδοποίησε πως «δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε μέτρα υπερτοπικής εμβέλειας και ισχύος, όπου και εφόσον συνεχιστούν τέτοιου είδους απαράδεκτες καταστάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη στις 23:00 αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, βρέθηκαν στην άνω πλατεία Αγίας Παρασκευής για να «καταστείλουν» με δακρυγόνα και κυνηγητό τον συνωστισμό, δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι κάθονταν στα παγκάκια και βρισκόντουσαν στην πλατεία.

ΜΑΤ, κυνηγητό και δακρυγόνα για τους νέους που μαζεύονται στην πλατεία Αγίας Παρασκευής

Στηρίζει τα μέτρα απαγόρευσης ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, τάχθηκε υπέρ των μέτρων απαγόρευσης που αποφάσισε η κυβέρνηση για την πλατεία και τις γύρω περιοχές, δηλώνοντας την Πέμπτη το πρωί στον ΣΚΑΙ πως «εχθές το βράδυ καλά απαγορεύτηκε η συνάθροιση μετά τις 21:00  Δεν άδειασε όμως. Έφυγαν μετά τις 23.00 ενώ ήρθαν και άτομα και από άλλες περιοχές μετά από διαδικτυακή πρόσκληση. Ο δήμος δεν μπορεί να πάρει μέτρα αστυνόμευσης, μόνο να καλέσει την αστυνομία».

Παράλληλα, δήλωσε πως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο πιθανόν να μαζευτούν πάνω από 1000 άτομα γύρω από την πλατεία, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι είναι ικανοποιημένοι στο γεγονός ότι ζητήθηκε να κλείσει η πλατεία και θα σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς πάνω από μία δεκαετία.

Σημειώνεται ότι στις 6 το απόγευμα ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο, με εκπρόσωπο της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης «Φυσάει κόντρα» να μεταβαίνει στην πλατεία και είναι σε επαφή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με το δημοτικό συμβούλιο. Το βράδυ της Τετάρτης περίπου 100 άνθρωποι μαζεύτηκαν στην πλατεία τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, ενώ η πλατεία ήταν περικυκλωμένη από αστυνομικές δυνάμεις.

Ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής για την παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων

Από την περικυκλωμένη από δυνάμεις της αστυνομίαw πλατεία του Αη Γιάννη, η δημοτική σύμβουλος του Φυσάει Κόντρα, Melina Alefanti, κάνει ερώτηση στην αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου καλώντας το Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν για την αστυνομοκρατία στην πόλη μας. Θα ακολουθήσει πλήρης ενημέρωση ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣΔιαβάστε την ανακοίνωσή μας για τα χθεσινά γεγονότα:https://fysaeikontra.wordpress.com/2020/05/06/%ce%ad%ce%be%cf%89-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%84-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%89%cf%81%ce%b1/

Gepostet von Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή am Mittwoch, 6. Mai 2020

«Για να κάνετε τη γειτονιά μας φυλακή θα περάσετε από πάνω μας»

Την Τετάρτη η Ανοικτή Συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει πως πίσω από τα «μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας» κρύβονται οι αιώνιοι ευσεβείς πόθοι όσων κυβερνάνε για την ολοκληρωτική καθυπόταξη και τον πλήρη έλεγχο της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Κατηγορούν τον Β. Ζορμπά για υιοθέτηση ακροδεξιάς ατζέντας και προσπάθεια να χαρίσει τραπεζάκια στους μαγαζάτορες για να καταπατήσουν την πλατεία. Κάνουν λόγο για «μπούρδες» από παπαγαλάκια των ΜΜΕ περί δήθεν πάρτι διακίνησης ναρκωτικών και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνει η γειτονιά τους φυλακή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

Εμείς που γράφουμε αυτό το κείμενο, είμαστε άνθρωποι που κινούμαστε, ζούμε, δουλεύουμε και μεγαλώσαμε στην Αγία Παρασκευή κάνοντας ακόμα και σχεδόν καθημερινή χρήση της πλατείας, σε διαφορετικές ώρες μέσα στη μέρα. Είμαστε γονείς που βγάζουν βόλτα τα παιδιά τους τα πρωινά και τα απογεύματα στην πλατεία, εργαζόμενες που βγάζουν τα παιδιά άλλων, έφηβοι που ερωτεύονται, παίζουν, και δίνουν τα πρώτα τους ραντεβού και φιλιά στην πλατεία, άνθρωποι που επιλέγουν να περάσουν τα βράδια τους, να συναντήσουν φίλους και να κοινωνικοποιηθούν στην πλατεία έξω από τα κυρίαρχα πρότυπα του lifestyle.

Χτές το βράδυ (Τρίτη 4/5) στην Αγ. Παρασκευή έγινε ξεκάθαρο ότι πίσω από τα “μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας” κρύβονται οι αιώνιοι ευσεβείς πόθοι όσων κυβερνάνε για την ολοκληρωτική καθυπόταξη και τον πλήρη έλεγχο της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Μετά από έναν μήνα απαγορεύσεων κυκλοφορίας, στην πάνω πλατεία Αη-Γιάννη, όπως και σε όλες τις περιοχές, άρχισαν ξανά αρκετοί άνθρωποι της πόλης να κάνουν πράξη τη δικιά τους κανονικότητα. Να βρεθούν με φίλους και να περάσουν την ώρα τους στον δημόσιο ανοιχτό χώρο της πλατείας. Ενάντια στον φόβο και τον περιορισμό όλων των προηγούμενων ημερών, βγήκαν αυθόρμητα στη γειτονιά τους για να ξαναζήσουν ‘ελεύθερα’. Οι μηχανισμοί της καταστολής λειτούργησαν άμεσα, με τα παπαγαλάκια στα τοπικά και μη ΜΜΕ να αναπαράγουν μπούρδες για πάρτυ καλεσμένα από διακινητές ναρκωτικών!

Μπροστάρης και υποκινητής στη σπέκουλα απέναντι στους δεκάδες ανθρώπους κυρίως της πόλης, ο δήμαρχος Ζορμπάς βρήκε ευκαιρία να βγάλει από τη τσέπη την ακροδεξιά ατζέντα του και να “καθαρίσει” την πλατεία ώστε να χαρίσει τραπεζάκια στους μαγαζάτορες που ονειρεύονται χρόνια τώρα να καταπατήσουν τον δημόσιο χώρο της πλατείας. Εξάλλου έχει ήδη σχεδιάσει ανάπλαση της πλατείας με αυτό το σκεπτικό και έχει ανοιχτά δηλώσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι θέλει να φύγει ο κόσμος από την πλατεία. Περηφανευόμενος λοιπόν για τις διασυνδέσεις του με υπουργούς και αστυνομία, μετέτρεψαν με την προκλητική παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ που επιτέθηκαν με χημικά μέσα στην πλατεία, μια γειτονιά σε τοπίο με τις δυνάμεις καταστολής να κυνηγάνε στους δρόμους και τα στενά νέους/ες που την προηγούμενη στιγμή είχαν διαπράξει έγκλημα με το να βρίσκονται απλά στα παγκάκια και τα σκαλάκια της πλατείας της γειτονιάς τους. Δυστυχώς για τους δήθεν προστάτες μας από την πανδημία ΜΑΤατζήδες, που με τα χημικά τους προκάλεσαν πλήθος κόσμου να βήχει δεξιά κι αριστερά, οι κάτοικοι της περιοχής υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χώρο απωθώντας με τις διαμαρτυρίες και τις φωνές τους τα ΜΑΤ, επιστρέφοντας και πάλι στην πλατεία.

Στη νέα κανονικότητα που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν με τα γκλοπ και τη βία, οι οποίοι νομίζουν ότι θα μας δίνουν εντολές για το πότε θα περπατάμε, πότε θα γελάμε, πότε θα βλέπουμε τους φίλους μας, πότε θα μιλάμε, πότε θα ερωτευόμαστε, πότε και που πρέπει να καταναλώνουμε, με μια κάμερα μέσα σε κάθε σπίτι κι έναν μπάτσο πάνω από το κεφάλι μας, να απαντήσουμε με ελευθερία, συνείδηση, συλλογικότητα.

Να μην δεχτούμε να γίνει καμία πλατεία μαγαζί.

Για να κάνετε τη γειτονιά μας φυλακή θα περάσετε από πάνω μας!

Έξω απ’ την πλατεία η αστυνομία!