του Κώστα Εφήμερου

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε καλή δουλειά χρησιμοποιώντας τους ανταποκριτές του και παρουσίασε μια σειρά άρθρων και ανταποκρίσεων τα οποία διέθεσε στους πελάτες του. Έτσι σχεδόν το 100% του ελληνικού διαδικτύου (και μερικές εφημερίδες) παρουσίασαν «αφιερώματα» με τον ευκολότερο τρόπο. Στο TPP, η  Τζένη Τσιροπούλου -που ανέλαβε να φέρει σε πέρας το δικό μας αφιέρωμα- είχε ήδη αποκτήσει μια σχετική εμπειρία από το δημοψήφισμα της Ιταλίας. Τότε όμως υπήρχε η δυνατότητα να τη στείλουμε στη Ρώμη. Αυτή τη φορά δεν τα καταφέραμε.

Η κάλυψη του TPP περιλάμβανε το παραπάνω αφιέρωμα, την ζωντανή λεπτό-προς-λεπτό κάλυψη την Κυριακή και τη ζωντανή ροή αποτελεσμάτων μέσω του συστήματος εκλογικής μετάδοσης της BitsnBytes. Η παρουσίαση μας σχολιάστηκε πολύ θετικά από τους διεθνείς μας συνεργάτες και είναι πιθανόν το έργο μας να παρουσιαστεί και σε άλλες ιστοσελίδες στον Β' γύρο, όπως το OpenDemocracy και το Mediapart.

70.000 άνθρωποι δεν είναι λίγοι. Αν οι μισοί έβαζαν από ένα μόλις ευρώ το μήνα θα μπορούσαμε να καλύψουμε τα έξοδα του TPP. Για την ακρίβεια αν το 7% όσων επέλεξαν το TPP έκανε μια πάγια εντολή των 5€ / μήνα θα μπορούσαμε να αυξήσουμε τη δημοσιογραφική μας παραγωγή κατά 20%.

Σε δύο εβδομάδες στη Γαλλία θα διεξαχθεί ο Β' γύρος των γαλλικών εκλογών. Εκεί οι Γάλλοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ ενός νέου τραπεζίτη με ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα και μιας ξενοφοβικής ακροδεξιάς υποψηφίου ευνοημένης από την κρίση και την οικογενειοκρατία.

Τι θέλουμε από εσάς

Στο TPP θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την αφορμή για να συζητήσουμε το μέλλον της Ευρώπης, διευρύνοντας το αφιέρωμά μας και κάνοντας ρεπορτάζ πεδίου. Θέλουμε δηλαδή να κάνουμε κάτι που κοστίζει. Με ένα συντηρητικό υπολογισμό, περίπου 2.000€. Αν και εσείς θεωρείτε ότι αξίζει τον κόπο να το επιχειρήσουμε ενισχύστε μας μέχρι την επόμενη Δευτέρα, γράφοντας στα σχόλια της δωρεάς “Γαλλία”.

Ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα. Τότε θα σας πω αν τελικά γίνεται να το κάνουμε.