«Ως μέλη του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, μέχρι σήμερα  μετράμε  17 αυτοκτονίες μικροομολογιούχων.  Ανθρώπων, που επέλεξαν τη «σιγουριά»  του ελληνικού δημοσίου, για να τοποθετήσουν τις οικονομίες δεκαετιών σκληρής δουλειάς…». Χρήματα που όπως είπαν, έβγαλαν με ιδρώτα, στα εργοστάσια της Γερμανίας, στα καράβια, στα χωράφια και τα τοποθέτησαν στο «μοναδικό ασφαλές καταφύγιο», όπως χαρακτήριζε  η κυβέρνηση  τα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι οικονομίες τους εξανεμίστηκαν όταν, όπως ανέφεραν, σύρθηκαν -παρά τη θέλησή τους να συμμετάσχουν στην αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους το 2012.  «Ο απολογισμός είναι 15 χιλιάδες κατεστραμμένες οικογένειες».

«Υπάρχουν ομολογιούχοι αγρότες, συνταξιούχοι,, ναυτικοί, οικοδόμοι, άνθρωποι που καθημερινά αργοπεθαίνουν επειδή η πατρίδα μας και πάλι πληγώνει τα δικά της παιδιά, την στιγμή που το Ελληνικό δημόσιο από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι σήμερα έχει ξοδέψει πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ  για να πληρώσει ομόλογα που λήγουν, σε funds του εξωτερικού τα οποία κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, Γιάννης Τσολιάς.
                          

Μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς…

 «Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας,  έγινε με δύο χρόνια καθυστέρηση  και εις βάρος των Ελλήνων Πολιτών, τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των δημόσιων ταμείων. Η περίφημη δικαιολογία, ότι δε γινόταν αλλιώς, ότι δε μπορούσαν να γίνουν εξαιρέσεις, δεν έχουν πλέον καμία βάση, καθώς γνωρίζουμε ότι ήταν εφικτή και πραγματοποιήθηκε η απαλλαγή από τη διαδικασία του PSI 50 και πλέον δισσεκατομμυρίων ομολόγων που διακρατούσαν η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες των υπολοίπων κρατών μελώ», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, Γιάννης Μαρινόπουλος.

Ειδικότερα για το κούρεμα των φυσικών προσώπων, των μικροομολογιούχων δηλαδή, υπήρξε εισήγηση της νομικής εταιρείας Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, που εκπροσωπούσε το ελληνικό κράτος στις διδικασίες του PSI, η οποία υποστήριζε ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθούν τα φυσικά πρόσωπα σ' αυτό. Υπάρχει επίσης εισήγηση του ίδιου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις 24/2 του 2012, που πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών να μη συμπεριληφθούν τα φυσικά πρόσωπα στο κούρεμα. Παρ' όλ' αυτά, εξακολουθούν και ισχυρίζονται μέχρι σήμερα ότι η χώρα θα είχε νομικά προβλήματα. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως στη χρεοκοπημένη Αργεντινή, όπου τα ομόλογα των φυσικών προσώπων προστατεύθηκαν, αλλά και στην Ισλανδία, που κέρδισε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο EFTA, το οποίο με απόφασή του τον Ιανουάριο του 2013 απεφάνθη ότι η Ισλανδία δεν προέβη σε διακριτική μεταχείριση των αποταμιευτών της χώρας, μεταξύ των οποίων ήταν Ολλανδοί και Αγλλοι καταθέτες, οι οποίοι προσέφυγαν  στο προαναφερθέν δικαστήριο.
                             

Χαιρετήστε την Ανάπτυξη..

«Ποιό είναι το όφελος από τη συμμετοχή φυσικών προσώπων και ταμείων στο PSI; Ανύπαρκτο. Κι αυτό γιατί μαζί με το χρέος κουρέψαμε και το ΑΕΠ!  Η δε ζημία από την συμμετοχή ελλήνων ιδιωτών και ταμείων στο PSI στην εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα είναι τόσο μεγάλη που δεν πρόκειται Έλληνας να ξαναεμπιστευτει το κράτος του για γενεές εκατό. Ανάπτυξη, επενδύσεις, εσωτερικός δανεισμός, επιστροφή καταθέσεων. Ξεχάστε τα !!!Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το PSI αντί να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, χειροτέρεψε! », Και αν ο πολίτης δεν αισθανθεί ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι για το καλό του, αν δεν υπάρχει αναλογικότητα και δικαιοσύνη στην εφαρμογή δεν θα τα στηρίξει. Και έτσι η κρίση θα εντείνεται και θα παρατείνεται  Υπάρχει διέξοδος σε αυτό το πρόβλημα και τρόπος φυγής προς τα εμπρός Ναι ! Δεν είναι άλλη από την αποκατάσταση των εξόφθαλμων αδικιών που θα επιτρέψουν στην εμπιστοσύνη να επιστρέψει !  Την εμπιστοσύνη και όλα αυτά που τη συνοδεύουν…Αυτά που έχουμε τόσο καιρό ξεχάσει.. Ανάπτυξη, επενδύσεις, εσωτερικός δανεισμός, επιστροφή καταθέσεων», ανέφερε επίσης ο κ Μαρινόπουλος  

//www.youtube.com/embed/0WtbeaGmADc