X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Μίνι ανασχηματισμός με άρωμα… Παπανδρέου

Τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναλαμβάνει, όπως αναμενόταν, υπουργός Εξωτερικών. Υπουργικές θέσεις αναλαμβάνουν οι Μωραϊτης και Τόλκας, στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας του.
|

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τα νέα ονόματα που μπαίνουν στην κυβέρνηση. Με τον ανασχηματισμό περιορισμένης έκτασης αποτυπώνεται η απόφαση του Μαξίμου για άνοιγμα στην κεντροαριστερά, καθώς ορίστηκαν σε υπουργεία δύο πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Κατρούγκαλος από αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε υπουργός, καθώς μετά την «επιτυχή ολοκλήρωση» της Συμφωνίας των Πρεσπών ο πρωθυπουργός «δεν κρίνει σκόπιμο» να διατηρήσει τη θέση του ΥΠΕΞ, όπως ανακοίνωσε ο Δ. Τζανακόπουλος. Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών τοποθετήθηκε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Υφυπουργός Εργασίας ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, καθώς ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Τη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου που θα είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέλαβε η Ελευθερία  Χατζηγεωργίου που ορίστηκε υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

Υφυπουργός Υποδομών ανέλαβε ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραϊτης και υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Άγγ. Τόλκας που επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και παραιτήθηκε πρόσφατα από το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντάκτων», η αρχική προσέγγιση και με τους δύο πρώην υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου είχε γίνει από τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη. Στην απόφαση του Θάνου Μωραΐτη να συμμετάσχει στην κυβέρνηση σημαντική ήταν η επιρροή του Χρίστου Σπίρτζη και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι βρίσκονται, πλέον, στο ίδιο υπουργείο (Υποδομών).

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του με το Κίνημα Αλλαγής  αλλά λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι αποσύρεται επικαλούμενος λόγους διαφωνίες με την πολιτική του κόμματος. Σχετικά με τον Άγγελο Τόλκα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, ενώ ήταν αρχικά θετικός ως προς το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά, σε χθεσινή επικοινωνία που είχε με το Μαξίμου ήταν αρνητικό. Ωστόσο, σήμερα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να του εξήγησε τη φιλοσοφία και το πλάνο της κυβέρνησης και της επόμενης μέρας, με αποτέλεσμα να τον πείσει να δεχθεί τη θέση.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις