Ο Ευ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως «η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο σύντομα από ό,τι περιμένετε, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν χρειάζεται πλέον περισσότερη λιτότητα καθώς «φτάνουμε στον στόχο». Παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει πιέσει τα μεσαία στρώματα προς όφελος των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων.

«Υπάρχει πρόβλημα με τους φόρους; Υπάρχει. Έχουμε ζορίσει τα μεσαία στρώματα; Τα έχουμε ζορίσει, γιατί είχαμε αναλάβει δέσμευση για τα φτωχότερα στρώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση έκανε λάθος στην πρόβλεψη «για το πόσο γρήγορα μπορεί να καταπολεμηθεί το θέμα της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής».

Αναφερόμενος στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, δήλωσε ότι η λογική του δεν έχει καμία σχέση με το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς στο υπερταμείο εξετάζεται πώς μπορεί να αυξηθεί η περιουσία αυτή και να αξιοποιηθεί και για τους δανειστές και για τις επενδύσεις. Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε πως «ιδιαίτερη σημασία δεν έχει ο αριθμός των ιδιωτικοποιήσεων», αλλά το πώς αξιοποιείται η δημόσια περιουσία, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις είτε για ακίνητα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πρωτοβουλία που «θα φέρει πάρα πολλά φορολογικά έσοδα», (θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου την προσεχή Πέμπτη). Υποστήριξε πως η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης «θα εντυπωσιάσει πάρα πολλούς».