«Θα στραφώ ενάντια και στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Ζαχαράκη και την ΝΔ, στην κ. Ζαχαράκη με μήνυση και στην ΝΔ με αγωγή, για τους χαρακτηρισμούς, αλλά και στον κ. Δημητριάδη για τους χαρακτηρισμούς και θα κατατεθούν 3-4 αγωγές για όσα έχει πει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης … τέλειωσε το παραμύθι» δήλωσε τη Δευτέρα ο Κώστας Βαξεβάνης στο ρ/σ «στο Κόκκινο», ενώ σε άρθρο του το βράδυ της ίδιας ημέρας, προανήγγελλε αγωγή και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
«Αν η κυρία Ζαχαράκη φοβάται όσο φαίνεται από την ανακοίνωση της ΝΔ, ας ζητήσει έστω τώρα συγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση. Διαφορετικά εκτός από τις αποκαλύψεις , θα σας ταράξω και στη νομιμότητα» υπογράμμισε ο Κ. Βαξεβάνης.
 
Η μήνυση κατά του ανιψιού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γρηγόρη Δημητριάδη, που μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento φέρεται εμπλεκόμενος με τις οικονομικές δραστηριότητες του Αρ. Φλώρου, ήρθε ως απάντηση στην «αντίδραση» του πρώτου στα όσα αναφέρει το δημοσίευμα.
 
«Δεν γνωρίζω τον κ. Βαξεβάνη και τη συμμορία στην οποία μετέχει. Σύντομα ωστόσο θα έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Θα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με όσους υιοθέτησαν τις λάσπες του -όσο ψηλά κι αν βρίσκονται- μετά την αγωγή και τη μήνυση που θα τους κοινοποιήσω» ανέφερε μέσω Twitter ο Γρ. Δημητριάδης.
 
Σύμφωνα με το documentonews.gr, μεταξύ άλλων, στη μήνυσή του ο Κ. Βαξεβάνης αναφέρει:
 

«Με την προειρημένη δημοσίευσή του στον προειρημένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης, γνωστό στο ευρύ κοινό ως Τουίτερ (Twitter), ο εγκαλούμενος, Γρηγόριος Δημητριάδης, προέβαλε ενώπιον τρίτων προσώπων, και δη ενώπιον απροσδιορίστου και απεριορίστου αριθμού αναγνωστών του δημόσιου προσωπικού λογαριασμού του, τους εν γνώσει τους παντελώς αναληθείς, προσβλητικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς»
«Όλα τα υπό του εγκαλουμένου διϊσχυρισθέντα ουδεμία απολύτως σχέση έχουν και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, είναι καθ’ ολοκληρίαν και απολύτως αναληθή, ενώ αυτός τελούσε εν γνώσει τόσον της αναληθείας όσον και της βλαπτικότητας και της προσβλητικότητας αυτών για την τιμή, την υπόληψη και εν γένει την προσωπικότητά μου, ενώ αυτός διήπετο από ειδικό σκοπό προσβολής της τιμής και της υπόληψής μου ως προσώπου και δημοσιογράφου.»
«ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – Και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου
1. Εγκαλείται ο Γρηγόριος – Αλέξανδρος Δημητριάδης του Σπυρίδωνος, για τη σε βάρος μου τέλεση του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης και αιτείται η κατά νόμον τιμωρία του.
 
2. Δηλώνεται παράσταση Πολιτικής Αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστην από την προπεριγραφόμενη παράνομη, υπαίτια και αξιόποινη πράξη του μηνυομένου, για χρηματικό ποσόν 44€, με επιφύλαξη.
 
3. Ζητείται να κινηθεί σε βάρος του εγκαλουμένου η διαδικασία, που εφαρμόζεται στα αυτόφωρα εγκλήματα»

 

«Απόπειρα φίμωσης» καταγγέλλει η Ζαχαράκη

 
Την ίδια ώρα, και μετά το σίριαλ της αναζήτησής της από την αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε την Τρίτη στο ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας πως «δεν φοβήθηκα κανέναν, υπάρχει απόπειρα φίμωσης».
 
«Με έψαξαν αστυνομικοί δύο φορές, πήγα στα γραφεία της ΝΔ μήπως έρθουν και τρίτη φορά αλλά δεν ήρθαν. Δε φοβήθηκα κανέναν» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου που αντιμετωπίζει τη μήνυση του δημοσιογράφου για τους ψευδείς ισχυρισμούς της περί καταδίκης του σε δικαστικές υποθέσεις.
 
Η ίδια κατηγόρησε τον Κ. Βαξεβάνη πως «λειτουργεί ως βραχίονας επικοινωνίας θεμάτων της κυβέρνησης, με λάσπη και συκοφαντία. Τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας πολλές φορές προαναγγέλλονται από το Μαξίμου», υποστηρίζοντας πως «εγώ αναφέρθηκα σε πρωτόδικες αποφάσεις.  Θα λύσουμε τις διαφορές μας στα δικαστήρια. Αυτό που συνέβη χθες, είναι ανήκουστο. Υπάρχει απόπειρα φίμωσης».
 

Σε ρυθμούς 2015 η Νέα Δημοκρατία

 
Στο μεταξύ, το ζήτημα του Κ. Βαξεβάνη βρέθηκε τη Δευτέρα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», εγκαλώντας την κυβέρνηση. Παράλληλα, προχώρησε στην ανάρτηση ολιγόλεπτου βίντεο με το οποίο υποστηρίζει πως «ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης».
 
Δείτε το βίντεο: