Μήνυση κατά Πειραιώς και συμβολαιογράφων για παράνομο πλειστηριασμό

Μήνυση κατά της Τράπεζας Πειραιώς και δύο συμβολαιογράφων για παράνομη διενέργεια πλειστηριασμού κατέθεσαν το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που βρίσκονται κάθε εβδομάδα στα Ειρηνοδικεία της χώρας και μπλοκάρουν τις προσπάθειες πλειστηριασμών.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
|

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Κίνημα, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο Κορωπί ένας από τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς προχώρησε κανονικά, με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και των δύο συμβολαιογράφων, παρά το γεγονός ότι επίσημα στο Ειρηνοδικείο της περιοχής οι παρουσία εκατοντάδων πολιτών απέτρεψε την τέλεση πλειστηριασμών. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, πληροφορήθηκε αργότερα την τέλεση του πελιστηριασμού. Σύμφωνα με το νόμο, οι πλειστηριασμοί διενεργούνται υποχρεωτικά κάθε Τετάρτη, 4-5 στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

«Η θρασύτατη και προκλητική πράξη της τέλεσης μαϊμού πλειστηριασμού βεβαιώνεται από δεκάδες συναγωνιστές του Κινήματος που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου καθώς και από τη αστυνομία» υποστηρίζει το μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Το σχετικό έγγραφο της αστυνομίας επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς. Σύμφωνα με όσα γράφει αναφορά του Α.Τ. Κορωπίου, «οι συμβολαιογράφοι βλέποντας το συγκεντρωμένο πλήθος δεν εκδήλωσαν πρόθεση να εισέλθουν εντός του Ειρηνοδικείου για διεξαγωγή πλειστηριασμών»

Η υπόθεση όμως, όπως προσθέτει ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος μιλώντας στο TPP, δεν έχει τη σημασία ενός μεμονωμένου περιστατικού, αλλά μεγαλύτερη. «Οι τράπεζες και τα ίδια συμβολαιογραφικά γραφεία που έκαναν αυτήν την παρανομία, είναι οι ίδιοι που την επόμενη μέρα θα κληθούν να διαχειριστούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που προωθούνται από κυβέρνηση και δανειστές με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό». Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί βρίσκονται στα σχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης και σύντομα οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να προωθηθούν στη Βουλή.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώνονται κάθε Ττέαρτη στα Ειρηνοδικεία Αττικής, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων καταφέρνοντας να ακυρώνουν όλους τους επιχειρούμενους πλειστηριασμούς. Μερικοί εξ'αυτών μάλιστα αφορούν και πρώτες κατοικίες


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις