Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Κίνημα, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο Κορωπί ένας από τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς προχώρησε κανονικά, με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και των δύο συμβολαιογράφων, παρά το γεγονός ότι επίσημα στο Ειρηνοδικείο της περιοχής οι παρουσία εκατοντάδων πολιτών απέτρεψε την τέλεση πλειστηριασμών. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, πληροφορήθηκε αργότερα την τέλεση του πελιστηριασμού. Σύμφωνα με το νόμο, οι πλειστηριασμοί διενεργούνται υποχρεωτικά κάθε Τετάρτη, 4-5 στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

«Η θρασύτατη και προκλητική πράξη της τέλεσης μαϊμού πλειστηριασμού βεβαιώνεται από δεκάδες συναγωνιστές του Κινήματος που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου καθώς και από τη αστυνομία» υποστηρίζει το μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Το σχετικό έγγραφο της αστυνομίας επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς. Σύμφωνα με όσα γράφει αναφορά του Α.Τ. Κορωπίου, «οι συμβολαιογράφοι βλέποντας το συγκεντρωμένο πλήθος δεν εκδήλωσαν πρόθεση να εισέλθουν εντός του Ειρηνοδικείου για διεξαγωγή πλειστηριασμών»

Η υπόθεση όμως, όπως προσθέτει ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος μιλώντας στο TPP, δεν έχει τη σημασία ενός μεμονωμένου περιστατικού, αλλά μεγαλύτερη. «Οι τράπεζες και τα ίδια συμβολαιογραφικά γραφεία που έκαναν αυτήν την παρανομία, είναι οι ίδιοι που την επόμενη μέρα θα κληθούν να διαχειριστούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που προωθούνται από κυβέρνηση και δανειστές με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό». Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί βρίσκονται στα σχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης και σύντομα οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να προωθηθούν στη Βουλή.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώνονται κάθε Ττέαρτη στα Ειρηνοδικεία Αττικής, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων καταφέρνοντας να ακυρώνουν όλους τους επιχειρούμενους πλειστηριασμούς. Μερικοί εξ'αυτών μάλιστα αφορούν και πρώτες κατοικίες