Ο Δ. Λιντζέρης κατέθεσε μήνυση κατά των τριών προστατευόμενων μαρτύρων για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης , της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης. Οι καταθέσεις τον εμφανίζουν ως ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά επί των ημερών του στον ΕΟΦ «όλες οι φάσεις, όλες οι διαδικασίες και όλες οι προτεινόμενες τιμές με αναλυτική αιτιολόγηση ανά φάρμακο αναρτούνταν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ».

Ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες ισχυρίστηκε πως «στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας»,  με τον Λιντζέρη να απαντά πως οι ανυπόστατες κατηγορίες οφείλονται σε πολιτική σκοπιμότητα και να υποστηρίζει πως δεν έχει προσφέρει εξυπηρετήσεις σε κανέναν.

«Η αλήθεια είναι ότι στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ δεν με τοποθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Προτάθηκα από τον τότε υπουργό Υγείας και τοποθετήθηκα από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επί της ουσίας υπήρξα πρόσωπο κοινής αποδοχής από την πλειονότητα των πολιτικών  παρατάξεων. Ως εκ  περισσού δηλώνω ότι ούτε ταμίας υπήρξα κανενός,  ούτε εξυπηρετήσεις έχω προσφέρει, ούτε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό έχω λάβει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σε μήνυση κατά των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν καταθέσει για την υπόθεση Novartis, έχουν προχωρήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρώην υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης και Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος δύο εκ των τριών μαρτύρων.