Την μηνυτήρια αναφορά είχαν καταθέσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας,

Την ίδια στιγμή, ένα κομμάτι της δικογραφίας διαβιβάζεται στον εισαγγελέα με σκοπό να ερευνηθεί τυχόν εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και ιδίως του προσωπικού από το πολιτικό γραφείο του κ. Πολάκη στο οποίο καταλογίζεται, με τη μηνυτήρια αναφορά, παράνομη επεξεργασία των στοιχείων που περιέχονταν στους επίμαχους φακέλους.
 
Στην αναφορά τους οι κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Τζαβάρας, κάνουν λόγο για τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων που αφορούν στην επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο. 
 
Τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζουν την αναφορά στο γεγονός ότι ο κ. Πολάκης, επεξεργάστηκε αυθαίρετα τις αιτήσεις γιατρών  και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με δικό του κατάλογο.