Με παραλήπτες κυρίως μέσα από το κόμμα τους ήταν το μήνυμα Ν. Δένδια – Ντ. Μπακογιάννη σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών λόγω των εξελίξεων στη γείτονα χώρα σε σχέση με την ένταξη της στην ΕΕ.

«Για εμάς το ζήτημα είναι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή της», είπε ο υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για θέματα αρμοδιότητάς του. Ο Ν. Δένδιας επεσήμανε μάλιστα, ότι η ΝΔ έχει τοποθετηθεί για τα προβλήματα που υφίστανται στη συμφωνία με τη γειτονική χώρα, πλην όμως, όπως είχε και προεκλογικά δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη θέση της σε ισχύ, η χώρα είναι απολύτως υποχρεωμένη να την τηρήσει.

Λίγο αργότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργός Εξωτερικών, επεσήμανε πως ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας θα είχε τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα. «Επειδή διάφοροι πανηγυρίζουν και ακούω διάφορα, από διάφορα media ότι “ιδού η ευκαιρία μας να ακυρώσουμε τη Συνθήκη των Πρεσπών”. Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά θα γύριζα το ρολόι πίσω. Αλλά το ρολόι δεν γυρίζει πίσω. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ξεκινάει από κει που βρίσκεται σήμερα και όχι από εκεί που βρισκόταν όταν παρέδωσε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα από εδώ που βρίσκεται σήμερα το “ιδού, η διάλυση της Συμφωνίας” σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα χειρότερα δυνατά», είπε και πρόσθεσε:

«Θέλω να το έχω πει αυτό κύριε Πρόεδρε, και να με ακούει ο ελληνικός λαός, διότι ο λαϊκισμός στην εξωτερική πολιτική είναι εύκολη ιστορία, όταν γίνεται όμως κατά τρόπο ανεύθυνο, ενέχει και κινδύνους, δεν είναι μόνο μια λαϊκίστικη προσέγγιση».