Σταθερά στο επίκεντρο της επικαιρότητας παραμένει η υπόθεση Λιγνάδη, ενώ την Πέμπτη ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αναμένεται να απολογηθεί στη δικαιοσύνη για την κατηγορία του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή.

Η υπόθεση έχει περάσει σε πολιτικό επίπεδο, με την κυβέρνηση να δέχεται σφοδρή κριτική για την απροκάλυπτη συγκάλυψη του Λιγνάδη, ο οποίος και ήταν κυβερνητική επιλογή για τη θέση, την οποία μέχρι πρότινος κατείχε. Ωστόσο αναφορές του ραδιοφωνικού παραγωγού Γιώργου Τράγκα, έμελλε να προκαλέσουν τη μήνη του υφυπουργού στον πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο, ο οποίος κατέθεσε και μήνυση, εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο Α. Σκέρτσος, «υπέβαλα σήμερα μήνυση κατά του Γιώργου Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου που καταφανώς συνιστούν οι αδιανόητα χυδαίοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του μέσω της εκπομπής του, στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό “Crash Radio” ότι δήθεν με “εντολή του Πρωθυπουργού ενεργούσα ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προκειμένου να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης”, αναφέρει.

Παράλληλα σημειώνει ότι «τα εξωφρενικά ψεύδη του και η αήθης συκοφαντική επίθεση του σε βάρος του Πρωθυπουργού και εμού προσωπικά δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τη θεμιτή δημόσια κριτική, ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας, ρυπαίνουν τη δημόσια σφαίρα, συνιστούν κραυγαλέα συκοφαντία που προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μου και τις αξίες που υπηρετώ.

»Η ρητορική απαξίωση τέτοιων αισχρών και ανυπόστατων αναφορών δεν αρκεί. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν βάλλονται οι θεσμοί της δημοκρατίας. Η ανοχή τέτοιων επιθέσεων εκκολάπτει το αυγό του φιδιού και υπονομεύει το φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών», υπογραμμίζει ο υφυπουργός.

Συνάμα τονίζει ότι η καταδίκη τους πρέπει να είναι πλήρης, απόλυτη και σύμφωνη με τις επιταγές του κράτους δικαίου, που προστατεύει την αξιοπρέπεια της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου από τέτοιες επιθέσεις. «Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι τέτοια φαινόμενα συκοφαντικής δυσφήμισης θα περιοριστούν στο μέλλον, συμπληρώνει.

Τέλος καταλήγει αναφέροντας πως «έχω πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη στην οποία προσφεύγω, ως το μοναδικό καταφύγιο απέναντι σε τέτοιες συκοφαντικές επιθέσεις, όπως οφείλει να κάνει κάθε πολίτης που πιστεύει ότι θίγεται ο πυρήνας της ηθικής και αξιακής του υπόστασης».